Alo 157, 3 bin 878 mülteciyi kurtardı

4 dilde hizmet veren 'Alo 157 Mülteci Danışma Hattı', 5 ayda Ege'de mahsur kalan 3 bin 878 göçmenin hayatını kurtardı. Suriyeliler markette, hastanede dil problemi yaşadıklarında da 157'yi arayarak yardım istiyor. Bugüne kadar 280 bin çağrıya cevap veren ve dünyada bir ilk olan Alo 157 Türkiye'deki Ruslara da Rusça yardımcı oluyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alo 157, 3 bin 878 mülteciyi kurtardı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve 4 dilde hizmet veren "Alo 157 Mülteci Danışma Hattı", eylül ayından itibaren 3 bin 878 göçmenin hayatını kurtardı. Ege denizinde botlarda mahsur kalan mültecilerin telefonla ulaştığı 157 hattına gelen bilgiler üzerine 94 kurtarma operasyonu yapıldı. 5 ayda 280 bin çağrıya cevap veren Alo 157 sadece Suriyelilere değil, Türkiye'deki Ruslara da Rusça yardımcı oluyor. Suriyeliler markette, hastanede dil problemi yaşadıklarında 157'yi arayarak yardım istiyor.

65 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde ağustos ayında hizmete giren 157 Mülteci Danışma Hattı, Türkiye'de yaşayan binlerce mültecinin yardımına koştu. Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça olmak üzere 4 dilde hizmet veren Çağrı Merkezi, kuruluşundan bugüne kadar 285 bin telefona cevap verdi. Merkezi Ankara Kızılay'daki Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nde bulunan Çağrı Merkezi'nde başta Arapça, İngilizce olmak üzere birden fazla yabancı dil yaklaşık 65 kişi çalışıyor.

MÜLTECİLERİN ELİ AYAĞI OLDU

157 Mülteci Danışma Hattı ayrıca, günlük hayatın içinde birçok sıkıntı ile karşılaşan Suriye'li ve diğer ülkelerden gelen göçmenlere de tercümanlık hizmeti vererek onların yardımına koşuyor. Çağrı Merkezi ayrıca, acil durumlarda ambulans talep eden mültecilere de 112 Çağrı Merkezi ile mülteciler arasında tercümanlık hizmeti vererek yardımcı oluyor.

7 / 24 HİZMET VERİYOR

Diğer adı YİMER (Yabancılarla İletişim Merkezi) olan Çağrı Merkezi, ülkemize gelmek isteyen mültecilere vize, ikamet, geçici koruma başta olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. 7/24 Hizmet veren Alo 157 Mülteci Danışma Hattı, mültecilere yardım etmeye devam ediyor.

Faciaya kılpayı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak istedikleri sırada botları su alan 66 Suriyeliyi Sahil Güvenlik personeli kurtardı. Bir grup mülteci, Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Badavut sahilinden Midilli'ye gitmek için şişme botla Ege Denizi'ne açıldı. Bir süre denizde ilerleyen bot, kuvvetli lodos ve aşırı yük nedeniyle su almaya başladı. Bunun üzerine bottaki mülteciler yardım talebinde bulundu. Alibey Adası'nda konuşlu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bot kısa sürede bölgeye ulaştı. Sahil Güvenlik personeli, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 66 mültecinin bölgeden geçen bir balıkçı teknesine binmesini sağladı. Suriyeliler daha sonra Alibey Adası'nda karaya çıkarıldı.

Fatih Şahintürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber