290 YİBO'daki fiziki ve teknik eksiklikler giderilecek.

Haber Giriş : 28 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
200 bin öğrencisi olan yatılı okullar yeniden yapılandırılıyor

Daha çok fakir aile çocuklarının eğitim gördüğü Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) yeniden yapılandırılıyor.

200 bin öğrenci ve 6 bin öğretmeni bulunan 290 YİBO'daki fiziki ve teknik eksiklikler giderilecek. Bu okullardaki öğretmen ve öğrenciler üniversitelerden gelecek öğretim üyelerince kursa tabi tutulacak. Vali, kaymakam, asker eşleri de gönüllü aile birliği üyesi olarak öğrencilere maddi- manevi destek sağlayacak. MEB ile Arçelik arasında imzalanan protokol ile ?Eğitimde Gönül Birliği? projesi Van'da başlatıldı. 8 yıl sürmesi beklenen projeye Koç Grubu'nun 7 trilyon ayırdığı öğrenildi. Proje, Gönüllü Aile Birliği Platformu, Öğretmene Destek Programı, Öğrenci Bireysel Gelişim Programı, Arçelik Eğitim Bursu gibi alt projelerden oluşuyor.

Bakanlık, yatılı okulların bulunduğu illerde mülki idare amirleri, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve özel sektör mensuplarının katılımıyla aile birliklerini oluşturmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde 290 YİBO'nun tümüne ?Bizim Odalar? isimli mekanlar açılacak. Bu odalarda öğrenciler boş vakitlerini değerlendirecek. Bakanlık, kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü isimleri YİBO öğrencileriyle buluşturacak. Öğrencilere ?model? olabilecek sanatçı, sporcu ve işadamları, hayat mücadeleleri hakkında bilgi verecek.

Eğitimde Gönül Birliği Projesi'ne büyük önem veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 3'ü kız 8 kardeşinin de Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda (YİBO) öğrenim gördükleri ortaya çıktı. Çelik, Tatvan YİBO'da 8 yıl okuduğunu söyledi. Çelik'in bu okullardan mezun olan iki kardeşi halen YİBO'larda öğretmen olarak görev yapıyor. Bakan Çelik, ?Bu okullardaki öğrencilerin ruh halini, ruhlarındaki fırtınaları iyi bilen bir insanım. Öğrencilere özgüven, azim, kararlılık aşılamayı başarabilirsek, eminim buradan o elleri çatlak, ayaklarında lastik ayakkabı bulunan çocuklardan çok büyük cevherler çıkacaktır.? dedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber