Yükseköğretim Kurulu: Burslar tamamen üniversiteye devredilsin

Haber Giriş : 28 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrenim kredisi ve bursların YURTKUR tarafından verilmesine tamamen karşı çıkıyor ve bu hizmetlerin üniversitelere devredilmesini istiyor.

?Burs alan öğrencilerle ilgili bilgi isteği? nedeniyle YURTKUR'a gönderdiği 14 Ağustos 2003 tarihli cevabi yazıda YÖK, ?öğrencilerin barınma, burs ve sosyal danışmanlık hizmetlerinin öğrencileri en iyi şekilde tanıyan üniversiteler tarafından karşılanmasının zorunlu' olduğunu dile getiriyor. YURTKUR'un 'kredi verme işlerinde üniversiteler açısından ciddi sıkıntılar yaşandığını' savunan YÖK, ?Zira 42 yıl önceki yükseköğretim verilerine göre günümüzde çok büyük gelişmeler olmuş, yükseköğretim öğrenci sayısı bir buçuk milyonun üzerine çıkmıştır. Bu sayıda öğrencinin barınma ve burs ihtiyaçlarının merkezi yöntemle karşılanması olanaksız hale gelmiştir.? diyor. ?YURTKUR tarafından karşılanan hizmetleri üniversitelerin yapmasının büyük yararları olacağını' bildiren YÖK, ?üniversitelerin anayasal ve yasal görev ve yetki alanında bulunan bu hizmetlerine müdahale edilmesinin üniversitelerin bilimsel ve idari özerkliğine müdahale olacağını' savunuyor.

19 Mart 2004'te toplanan Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) da yayımladığı bildiride, ?YÖK'ün, bursların merkezileştirilmesinin Anayasa'ya aykırılığı nedeniyle karşı görüş bildirmesine rağmen, üniversitelerin öğrencilerine burs verme olanaklarının ellerinden alındığı? belirtilmişti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber