CHP, Anayasa Komisyonunu terk etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP, Anayasa Komisyonunu terk etti

CHP Başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasından kalktı. HDP'li Garo Paylan, "Masa dağıldı, komisyon bir daha toplanmayacak" dedi.

Başkanlık sistemi başlığıyla yapılan toplantı, komisyonun üçüncü toplantısıydı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugün yaptığı toplantının 5. saatinde CHP'nin anayasadaki ilk 4 dört madde ve parlamenter sistem talebi nedeniyle dağıldı. CHP, bu kırmızı çizgilerini asla dokundurtmayacağını söyleyince Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Böyle kırmızı çizgilerle başlanmaz" diyerek masayı dağıttı.

CHP'li komisyon üyeleri Meclis'teki makamında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Kılıçdaroğlu başkanlığında basın açıklaması yapılacak.

AKP'li komisyon üyeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu ile toplantı halinde... Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında CHP'nin bu konudaki çalışmalarını oyalama olarak adlandırmış ve şunları söylemişti; "Sayın Kılıçdaroğlu komisyonun isminin değiştirilmesini önerdi. Herkesi samimi olmaya davet ediyorum. Gelin darbe mevzuatını tümüyle ayıklayalım. Anayasa Komisyonu, anayasa çalışmalarını sürdürsün, darbe mevzuatını ayıklamak daha kolay bir iş. Darbe hukukuna karşı en güçlü ses her zaman AK Parti olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık çağrı yapıyorum, bizim darbe hukukunu bitirmek için çalışmalarımız hazır. Sizin de hazırlığınız varsa gelin hep birlikte adım atalım. Anayasa yazım için kurulan komisyonu başka işlerle meşgul etmeyiniz. Cumhuriyet tarihinde iki haftada vaatlerinin yüzde 73'ün gerçekleştirmiş bir hükümet var mı? Aramızdaki fark budur. Reformları yarı yarıya tamamladık. Çalışma hayatında güvenli esneklik kanun tasarımız Meclis'te görüşülüyor. Milletimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Sıkıntıları aşacak güce, özgüvene, millete inancımıza sahibiz."

Davutoğlu, Ak Parti'li komisyon üyerleri ile görüşüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber