YURTKUR'u da rektörler yönetiyor ama diğer kurumlardan temsilci var

Haber Giriş : 28 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURTKUR'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürekli olarak bir rektör yürütüyor.

7 kişilik yönetim kurulunda rektör başkanın yanı sıra 2 de rektör üye bulunuyor. Yönetim kurulu 3 rektörle birlikte, bir öğrenci temsilcisi, bir MEB temsilcisi, bir de diğer kurumlardan seçilecek temsilciden oluşuyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini halen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan yürütürken, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Bir öğrenci ile birlikte Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt da üyelik yapıyor. Yönetim kurulunu YURTKUR Genel Kurulu seçiyor. Genel kurulunun yüzde 95'ten fazlasını ise yine rektörler oluşturuyor. Vakıf üniversiteleri dahil tüm rektörler ile bütün üniversitelerden birer öğretim üyesi (her üniversiteden iki kişi), bazı bakanlıklar ile kurumlardan birer temsilci ile 4 öğrenci temsilcisi genel kurul üyeliği yapıyor.

Genel kurul üst karar organı, yönetim kurulu alt karar organı, genel müdürlük ise yürütme görevini yapıyor. Genel müdürü Milli Eğitim Bakanlığı ve başbakanın teklifi üzerine cumhurbaşkanı atıyor. Hangi fakültelerdeki öğrencilerin yüzde kaç oranda kredi alacağı genel kurul, kredi verilecek öğrencilerin tespiti için kriterler ile öğrenci sayısı ise yönetim kurulunca belirleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber