Ankara'daki yol çalışmaları bitmek üzere

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan, bu ayın sonuna kadar Ankara'daki yollarda hiçbir problem kalmayacağını söyledi.

Kaplan, Eskişehir yolunda Çağlayan Gazinosu'nun önündeki köprü hariç hemen yerde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Eskişehir yolunda çizgi çalışmalarının da önemli bir bölümünün tamamlandığını, ancak yağmur nedeniyle çalışmaya ara verdiklerini anlatan Kaplan, yolda levhalandırma çalışmalarının başladığını ifade etti.

Kaplan, Eskişehir yoluna önümüzdeki günlerde yön levhalarının da dikileceğini belirterek, ''Baş üstü levhaları ve bütün trafik güvenliğine ilişkin olması gereken her türlü trafik levhasından tutun da kavşak yaklaşım levhasına kadar hepsi yola konulacak. Yerleri hazırlandı, montaj işlemleri de önümüzdeki haftadan itibaren yapılacak'' diye konuştu.

MTA Genel Müdürlüğü önünde bir üst geçit yapılmasına dair belediye meclisi kararı olduğunu anımsatan Kaplan, ihalenin tamamlandığını belirtti. Kaplan, şunları kaydetti:

''O yol bölümünde Hazine Müsteşarlığı binasının önündeki üst geçit, yol için söküldü tekrar konuldu şu anda Armada'nın önündeki üst geçit faaliyette... Yine ileride Elektrik İşleri Etüd İdaresi-Mustafa Kemal Mahallesi'nin çıkışına bir üst geçit konulacak. Şu anda çalışması devam eden bir Ümitköy köprünün orada üst geçit çalışması var. Üst geçit yapılıncaya kadar Eskişehir yolunda sinyalizasyon sistemi devam edecek. Çünkü yol üzerinde öğrenci yurtları var. Dolayısıyla yurt tarafındaki ışıklı sistem devam etmek zorunda. Elektrik İdaresi önünde herhangi bir problem yok. Asfalt dökme çalışmasına başlandı.''

KUĞULU KAVŞAĞI

Kuğulu Kavşağında yapımı sürdürülen katlı geçidin ''bu ayın sonunda yüzde 99 olasılıkla trafiğe açılacağını'' söyleyen Kaplan, şöyle devam etti:

''Kuğulu'yu sadece kavşak olarak düşünmemek lazım. Yapılan esas önemli işlerden biri de altyapı aktarımı oldu. Ankara, başkent olduğundan beri hiçbir şekilde dokunulmamış bir altyapı vardı, çok eskiydi. Gerçekten çıkan demirleri görseniz, yani biz kazmasak bile 3-4 gün sonra o bölgede çok büyük altyapı eksikliği ortaya çıkacaktı. O anlamda çok iyi oldu orası. Köprü çalışması da bu ayın sonunda bitecek, trafiğe vereceğiz orayı.

Yine bir üst geçit çalışmamız da Akköprü-Migros'un önünde var. Akköprü mevkinde yolu da genişlettik. Eskiden bir üst geçit vardı o da yenileniyor. Önümüzdeki günlerde yenisinin montajı başlayacak.''

''SÖZLERİM HATALI YORUMLANIYOR''

Esenboğa Hava Limanını kent merkezine bağlayan Özal Bulvarındaki çalışmalara hakkında da bilgi veren Kaplan, 11 üst geçidin ihalesinin yapıldığını, 2 üst geçidin montajının tamamlandığını anlattı.

Kaplan, yolların genişletilmesindeki amacın araçların ''seri gitmesini ve trafiğin akışının kesintisiz sağlanması'' olduğunu vurgulayarak, ''Ancak bu 'seri gitme' sözüm hep hatalı yorumlanıyor. Biz sanki yolları 'vatandaşlar sürat yapsın' diye genişletiyormuşuz gibi algılanıyor. Hep söylüyorum, hız yapıp yapmayacağına sürücü karar veriyor. Bu geniş yolların trafiği rahatlattığını herkes görüyor'' diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanlığı binası önündeki köprü ve katlı ve geçit çalışmalarına değinen Kaplan, yolun tamamen trafiğe açıldığını belirterek, ''Sürücülerden rica ediyoruz, araçlarını yavaş kullansınlar'' dedi.

Kaplan, şu anda Kuğulu Kavşağı hariç başka bir noktada problem olduğunu söylemenin doğru olmayacağını belirterek, Güvenlik Caddesinin tek yön yapılması ve Tunalı Hilmi Caddesine park yasağı getirilmesinin trafiğin seri akışının sağlanmasında etkili olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber