Mektuplar ?barkot' uygulaması ile internetten takip edilecek

Haber Giriş : 28 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT), internet kullanımının artması sebebiyle mektup gönderi sayısında yaşanan azalmayı önlemek için ?barkot' uygulamasına geçiyor.

Yeni sistemle, isteyen mektup gönderisini internet üzerinden takip edebilecek. Böylece ?mektubum nerede takıldı?' endişesi yaşanmayacak.

PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin, nisan ayının ilk haftasında uygulamaya konulacak ?kayıtlı otomasyon sistemi'yle adi mektupların dışındaki gönderilerde ?barkot' uygulamasına geçeceklerini belirtti. Şahin, ?Klasik mektup diye tabir ettiğimiz, örneğin asker mektupları, babanın oğluna, kızına yazdığı mektuplarda bir önceki yıla oranla yüzde 2 oranında azalma yaşandı. Koli-kargo, APS, telgraf sayısında ise artış var. Barkot uygulamasıyla özellikle, APS, tebligatlar, kredi kartları gibi gönderilerin sahipleri bundan böyle gönderilerini internet üzerinden takip edebilecek.? dedi. Şahin'in verdiği bilgilere göre, örneğin; PTT görevlisi, APS'nin ya da koli-kargo'nun üzerine ?barkot' yapıştıracak. Barkot numarasının bir kopyasını da müşteriye verecek. Kişiler elindeki bu numarayla internet üzerinde gönderisini takip edebilecek. Herhangi bir aksilik olup olmadığı veya nerede sorun çıktığını bilgisayarından görebilecek.

Uygulamanın gönderi sayılarını büyük oranda artıracağına inandığını vurgulayan Şahin, ?kayıtlı otomasyon sistemi'ne ilk etapta Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri illerinden başlayacaklarını belirtti. Bu illerdeki 24 noktada ?barkot' hizmeti vereceklerini dile getiren Şahin, ?Uygulama kısa sürede tüm illere yayılacak. Barkot uygulamasını önümüzdeki aylar için adi mektuplarda da düşünüyoruz.? diye konuştu. Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber