'İyi ki açıkta batmadı'

Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan mültecileri taşıyan tekne yola çıkar çıkmaz yan yattı. Olayın sığ sularda yaşanması faciayı önledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İyi ki açıkta batmadı'

BODRUM'dan dün sabah saat 05.30'da bindikleri 8 metrelik fiber tekneyle Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan Suriye ve Irak uyruklu mülteciler, olası bir faciadan ucuz kurtuldular.

TEKNEYE 60 BİN EURO

Aralarında 3-8 yaş arası beş çocuğun da bulunduğu grup, sahilden daha 100 metre açılamadan teknenin su almasıyla umutlarını yarıda bıraktılar ama canlarını kurtardılar. Yaklaşık 70 santimetre derinlikteki suda yan yatan tekneden denize inen göçmenler biraz ıslansalar da boğulmadan tekrar sahile çıkabildiler.

Eşi ve iki çocuğuyla umut yolculuğu için altı aydır beklediklerini söyleyen Halepli Rafcan Kutban (38) yaşadıklarını şöyle anlattı: "60 bin Euro verdiğimiz tekne patlak çıktı. Sahilden açıldıktan yaklaşık 50-60 metre sonra su almaya başladı. Panik yaşanınca yana devrildi. Herkes kendini suya attı. Suya düştüğümüz yerde ayakta durabildik. Bizim için büyük bir şanstı. Ancak parayı kaptırdığımıza mı üzülelim, kurtulduğumuza mı sevinelim bilemedik. Gece bize tekneyi teslim ettiklerinde bu teknenin 2 bin Euro bile etmeyeceğini söyledik, kavga çıktı. Ancak organizatörler bize tekneyi bırakıp otomobile binip kaçtı. Çaresiz bindik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber