YÖK 15 üniversitenin rektör adaylarını belirledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurulu, 15 üniversitenin Cumhurbaşkanı'na sunulacak rektör adaylarını belirledi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, "Cumhurbaşkanı'na, görev süresi dolmadan önce YÖK Başkanını atama fırsatı vermek için istifa edeceği" iddialarının anımsatılması üzerine, "bu tür şeylerin haber değeri olmadığını" söyledi.

15 üniversitenin rektör adaylarını "tanımak" amacıyla 1 Kasımda başlayan toplantı bugün tamamlandı. YÖK üyeleri, bugün de 3 üniversitenin rektör adaylarını dinledi.

Rektör adaylarını dinleme toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı'na sunulacak rektör adaylarını belirlemek amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığındaki Genel Kurul toplantısına geçildi.

Toplantıda, Manisa Celal Bayar, Zonguldak Karaelmas, Mersin, Kocaeli, Aydın Adnan Menderes, Kafkas, Muğla, Hatay Mustafa Kemal, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Balıkesir, Sakarya, Gaziosmanpaşa ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversiteleri ile İzmir ve Gebze Yüksek Teknoloji enstitülerinde yapılan seçimlerde belirlenen 6'şar rektör adayı arasından Cumhurbaşkanı'na sunulacak 3 isim belirlendi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 3 isim arasından birini rektör atayacak.

Rektör adaylarını tanımaya yönelik toplantının "rektör adaylarına mülakat" gibi anlaşılmaması gerektiğini söyleyen Teziç, "Çalışma toplantısına gelemeyen adaylar da var. Sakın buna bir mülakat, bir sorgulama gibi yaklaşmayın. Bunun bir mülakat olmadığının kanıtları var" diye konuştu.

Teziç, Genel Kurul toplantısında rektör adaylarını belirlerken "gizli oylama" yapıldığına işaret etti. Üniversitede yapılan rektör adayı seçimleri sonucunda belirlenen sıralamaya uyup uyulmayacağı sorusu üzerine Teziç, "Sıralamaya uyup uymama kimsenin iradesinde değil. Gizli oylama yapılır" dedi.

Bir gazetede, "Cumhurbaşkanı Sezer gitmeden önce rektör ataması için ortam hazırlanmaya çalışıldığı, bu nedenle istifa etmeye yanaşmayan birçok rektör hakkında soruşturma açıldığı" yönünde iddialar yer aldığının belirtilmesi üzerine Teziç, "Haber değeri olmayan şeylere ben açıklama getirmem" diye konuştu.

"24 rektör hakkında soruşturma var mı" sorusu üzerine Teziç, bunu bilemeyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber