Mülkiyelilerin en beğendiği AKP'li Şener

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mülkiyeliler arasında AKP anketi yapıldı. "AKP lider kadrosu içinde en beğendiğiniz isim kim?" sorusuna Mülkiyelilerin yüzde 47.1'i "Başbakan Yardımcısı Şener" dedi

Mülkiyeliler Derneği, AKP hükümetinin 4 yıllık karnesini hazırladı. Hükümetin, ekonomi, siyaset ve sosyal alandaki çalışmalarını değerlendiren Mülkiye mezunları, "En çok beğenilen AKP'li" kategorisinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i zirveye taşıdı.

Yaklaşık 17 bin Mülkiyeli arasında yaygınlaştırılması düşünülen anket çalışması, Konsensus Araştırma Şirketi tarafından ilk etapta 320 üye arasında yapıldı. Ankete, yüzde 39.4'ü 40-49, yüzde 28.8'i 30-39 yaş arasında olan Mülkiyeliler katıldı. Katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 50.5) özel sektörde çalıştığını ifade etti.

Son genel seçimlerde katılımcıların yüzde 55.8'inin CHP'ye oy verdiğini, yüzde 16.2'sinin ise oy kullanmadığını söylediği araştırmanın bazı sonuçları şöyle:

Gül ikinci sırada

"AKP lider kadrosu içerisinde samimiyeti, siyasi ahlakı ve vizyonu açısından en beğendiğiniz isimler hangileridir?" sorusunda, yüzde 47.1 oranla Abdüllatif Şener birinci sırayı aldı. "En iyi AKP'li: Mülkiyeli AKP'li" şeklinde birinciliği açıklanan Şener'i sırasıyla Dışişleri Bakanı Abdullah Gül takip etti.

Mülkiyeliler, "AKP'nin tek parti hükümeti, tüm toplumu kucaklamayı başarabildi mi?" sorusuna yüzde 94.8 oranla "Hayır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da tanımlaması istenilen Mülkiyelilerin yüzde 48.1'i Başbakan Erdoğan'ı "Cumhuriyetin sosyal ve hukuki kazanımlarına zarar veren" kişi olarak değerlendirdi. Yüzde 42.2'si ise Erdoğan için "Devlet adabını bilmiyor" dedi.

AKP Hükümetinin en beğenilen yönü olarak "ekonomik açıdan kriz dönemini iyi yönettiği" yanıtı yüzde 36.9 ile birinci sırayı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber