Başbakanlıkta toplam 221 koruma var

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin bütçe görüşmelerinde eleştirileri yanıtlarken, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in görüşmelere katılmasından yana olduğunu, bunu kendisine de söylediğini belirterek, "Kendi takdiri. Gelse iyi olurdu" dedi. Şahin, Başbakan'ın da görüşmelere katılabileceğini ancak bunun kendi takdirinde olduğunu belirtince CHP'lilerden, "Başbakan ayrı, Dinçer memurunuz değil mi, takdir hakkı var mı?" diye laf atıldı. Bunun üzerine Şahin, "Benim memurum değil, Başbakan'ın müsteşarı. Ben de sizin gibi düşünüyorum, gelse daha şık olurdu ama kendi takdiri" dedi.

Şahin Başbakanlık'taki tüm yakın korumaların sayısının 221 olduğunu, Başbakan'ın ise 58 yakın koruması bulunduğunu bildirirken Başbakanlık'ta toplam 260 araç bulunduğunu bunların 95'inin kiralık olduğunu açıkladı.

Dinçer'in makalesi

Dinçer'in cumhuriyet ilkesinin zayıfladığı ve işlevini kaybettiğini savunduğu makalesi de gündeme geldi. CHP'li Enis Tütüncü, Cumhuriyet'e karşı çıkmasına rağmen Dinçer'in 4 yıldır aynı görevde bulunmasını anlamadığını belirtti. AKP'li Zekai Özcan ise "4 yıldır aynı şeyleri söylüyorsunuz. Bu durumu etik bulmuyorum" diye konuşunca tartışma başladı. Özcan'ın bu sözü üzerine araya giren CHP'li Ali Kemal Kumkumoğlu, "Yazıklar olsun bu cumhuriyet devletine ki senin gibi birini 30 yıl çalıştırıp emekli etmiş" dedi. Bu sözlere sert tepki gösteren diğer AKP'liler de "Hakaret edemezsiniz! Özür dileyin" dedi. Bunun üzerine Kumkumoğlu, "Sözlerim eleştiri, amacını aştıysa özür dilerim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber