Birlikte 'sallamaya' devam

7 Haziran seçimleri sonrası havaalanında karşılaşan CHP milletvekili Şafak Pavey, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a 'Kutluyorum, birlikte iyi salladık' demişti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Şubat 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birlikte 'sallamaya' devam

Star - Ankara

Bu sözlerle CHP-HDP arasındaki "gayri milli" işbirliği açığa çıkmıştı. İki parti arasındaki işbirliği 1 Kasım seçimleri sonrası da devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üzerinden kurulan fiili ortaklık, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar ve PYD üzerinden de sürdü. Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde düşürdüğü Rus uçağı konusunda da aynı dil kullanıldı. CHP milletvekili Eren Erdem, Rus basınına "Türkiye İŞİD'e sarin gazı satıyor" iftirası atarken, HDP'liler de Rusya'da üst düzey kabul gördüler.

ŞER İTTİFAKI

Büro açmak için girişimde bulundular. Devletin kamu güvenliğini sağlamak, kazılan hendek ve barikatları kapatmak için başlattığı operasyonlar hem HDP hem de CHP'li milletvekilleri tarafından aynı üslupla eleştirildi. HDP'liler de CHP'liler de "devletin katliam yaptığı" iftirasında bulundu. Son olarak hem CHP, hem de HDP terör örgütü PYD'nin terör örgütü olmadığı konusunda

ortak hareket etti. CHP'li Eren Erdem olmak üzere bazı CHP'liler eylemi DAEŞ terör örgütünün yaptığını belirterek YPG'ye toz kondurmadı. HDP'liler de sanal alemde benzer tutumlarını sürdürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber