E-postayla şifre çalıp binlerce kişiyi dolandırdılar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelişen teknoloji ile birlikte sanal soygunlardaki artış İstanbul polisini harekete geçirdi. Bilgisayar korsanlarına karşı düzenlenen son yılların en büyük operasyonunda 11 kişi yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay önce "Sanal Avcı" adını verdikleri bir çalışma başlattı. Şikâyette bulunan banka müşterilerinin hesaplarından 200 bin YTL para çekildiğinin belirlenmesi üzerine polis çalışmalarını yoğunlaştırdı. Takip sonucunda liderliğini dolandırıcılıktan sabıkalı hacker Barış Havuz ve Ayhan Gül'ün yaptığı şebekeye ulaşıldı. Hacker'ların "Keylogger" adı verilen virüs programıyla müşterilerin hesap bilgilerini aldığı ortaya çıktı. Şebekenin sahte kimlikler üzerinden açılan hesaplara para aktardığı ve çektiği anlaşıldı. Şebeke üyelerinin adreslerine ulaşıldı. Yakalanan 11 kişinin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda 90 adet banka kartı, 3 dizüstü bilgisayar, 100 sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte polis kimliği, sahte kimlikle açılmış bankalara ait hesap cüzdanları, 250 adet resmi kurumlara ait mühür, çok sayıda üniversite diploması, sahte pasaportlar, 37 bin 150 YTL, bin 700 dolar ve sahte belgelerin hazırlanmasında kullanılan malzemeler ele geçti. Barış Havuz ve diğer hacker'ın bilgisayarlarında 25 milyon e-mail adresi bulunduğu ve bu adreslere gönderdikleri Keylogger virüsü ile 3 bin 225 kişinin hesap bilgilerine ulaştıkları belirlendi.

Sanal korsanlar, bankalara ait internet sayfalarının benzerini yaparak mail gönderiyor. 'Güncelleme yapılacaktır' diyerek müşterilerin bilgilerini çalıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber