Yükseköğretim e- kongresi / BİRSES 2004 devam ediyor!

Haber Giriş : 28 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim e-kongre Sekreterliğinden bilgilendirme Duyurusu: 

 Yükseköğretim e- kongresi  / BİRSES 2004 devam ediyor!

 Yükseköğretim e- kongresinin düzenlenme amacı nedir?

Yükseköğretimimiz şimdiye kadar olduğu gibi hiç şüphesiz bundan sonrada günün gereklerine göre değişmeye ve gelişmeye devam edecektir.  Uygulamadaki Yükseköğretim yasasının eleştirilen ve aksayan yanlarına karşı büyük çoğunluğun değişiklik taleplerinin had safhaya ulaştığı kabul edilen bir gerçektir. Türk Yükseköğretiminin bu önemli ihtiyacı, toplumun beklentisi ile birleşerek zorunluluk halini almıştır.

 

Yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı hazırlamak için, uzun zamandan beri devam eden YÖK – Üniversitelerarası Kurul  ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin çalışmalarından  bir sonuç alınamamıştır. Bu aşamadan sonra da ne gibi gelişmelerin olacağı belirsizdir.

 

Yeni bir Yükseköğretim Kanununu hazırlamak, teklif etmek ve yasalaştırmak belli kurumların yetki ve görevleridir. Son sözü elbette TBMM söyleyecektir. Bir hukuk devletinde bunun aksini hiç kimse iddia edemez.

 

Üniversitelerin  bütün toplumun ortak varlığı olduğu gerçeği ile bu e-kongrede en azından; hepimizi yakından ilgilendiren “ülkemizin önemli bir sorununun tartışılması ve çözümünün aranması bağlamında; kendi sorumluluklarımızı yerine getirerek payımıza düşeni” yapmayı arzulamakta, e-kongremizin sonucunda önemli bulduğumuz prensipleri ilgililere ve kamuoyuna sunmayı amaçlamaktayız.   

 

Yükseköğretim e- kongresine kimler katılabilir?

Yükseköğretim e-kongre'sine yurt içi ve yurt dışından her isteyen kişi katılabilecektir.  Bu e- kongresi 'ye katılmanın tek şartı bilgisayar okur/yazarı olmaktır.

Üniversitelerimizin toplumun ortak varlığı olası gerçeğinden hareketle bu güzel faaliyete; akademisyenlerle birlikte, kurum, firma, öğrenci, bürokrat, siyasetçi, serbest meslek mensubu, öğrenci velisi ve toplumun tüm kesimlerinden bütün vatandaşlar kurumsal ve bireysel olarak katılabileceklerdir.

 

Yükseköğretim e- kongresine katılabilmek için ne yapmak gerekmektedir?

Yükseköğretim e-kongre'sine katılmak isteyenlerin BİRSES (www.birses.com) sitesinde Kayıt formunda istenen bilgileri girmeleri yeterlidir. Üyelik bilgileri Yükseköğretim e-kongre sekreterliğince onaylandıktan sonra BİRSES (www.birses.com) sitesinden kendi kullanıcı adlarını ve şifrelerini yazarak e-kongrenin tüm faaliyetlerine internet ortamında on-line olarak katılabileceklerdir.

 

Yükseköğretim e- kongresi  için katılım bedeli ödemek zorunlumudur?

Hayır, zorunlu değildir. BİRSES'in ve e-kongre'nin harcamalarına gönüllü olarak katkı yapmak isteyenler önerilen miktarı (öğretim elemanları 10 Milyon TL, öğrenciler 5 Milyon TL, kurum ve firmalar ise 20 Milyon TL) Yapı Kredi Bankası Elazığ Şubesi 0129-0079527 no'lu hesaba veya Pamukbank Elazığ Şubesi 01324233 no'lu hesaba yatırabilirler.  

 

Yükseköğretim e- kongresinde hangi tür faaliyetler yapılmaktadır?

Yükseköğretim e-kongresinde (Internet ortamında BİRSES www.birses.com sitesinden) bilimsel formatta bildiri ve makaleler yazılabilmekte, okunabilmekte, bu bildiri ve makalelerin her biri ile ilgili görüş bildirilebilmekte, yorum yazılabilmekte, bunların dışında da her türlü mesaj, öneri ve  metinler yazılabilmektedir.

 

Yükseköğretim e- kongresi'ne bildiri, makale ve diğer yazılarımızı nasıl gönderebiliriz?

Yükseköğretim e-kongre'sine bildiri, makale, mesaj, öneri ve diğer tüm yazılar BİRSES (www.birses.com ) sitesinden on-line olarak gönderilecektir. 

 

Yükseköğretim e- kongresi  için bildiri yazma kuralları var mıdır?

Evet, vardır. Bildiri yazma kuralları ve Yükseköğretim e-kongresi ile ilgili tüm bilgiler BİRSES (www.birses.com ) sitesinde mevcut olup, aşağıdaki gibidir.

Yükseköğretim e- kongresi bildiri yazma kuralları :

Genel Kurallar:

1. Bildiriyi  sunacak kişinin kongre üyesi olması şarttır.

2. Yazım dili Türkçe olmalıdır.

3. Bildiriler “Internet ortamında” BİRSES sitesinden on-line olarak gönderilecektir. (Postayla veya faksla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir.)

4. Bildiriler arasından hangilerinin yayınlanacağına Kongre Bilimsel (Danışma) Kurulu karar verecektir.

Yazım Kuralları:

1. Bildiriler “Internet ortamında” BİRSES  (www.birses.com, www.birses.net ve www.birses.org ) sitesinden orijinal formuna yazılarak on-line olarak gönderilmelidir.

2. BİRSES e–kongre formunda istenen tüm bilgiler yazılmalıdır.

3. Birden fazla yazar varsa bildiriyi sunan yazar ayrıca belirtilmelidir. 

4. Yazarların çalıştığı kurum (Üniversite, Fakülte, Anabilim/Bilim Dalı)  mutlaka belirtilmelidir.

5. Başlıkta kısaltma kullanılmamalı, bildiri içinde ise sadece standart kısaltmalar kullanılmalı, her kısaltma ilk kullanıldığı yerde, kısaltmanın açık şekli yazıldıktan sonra parantez içinde belirtilmelidir.

6. Normal forma sığmayan bildiriler EKLİ DOSYA halinde e–kongre sekreterliğine ([email protected]' ye ) e–posta ile gönderilebilir.

 

Yükseköğretim e-kongresi'nde emeği geçenlere teşekkür eder, e-kongre'nin başarılı geçmesi dileğimizle saygılar sunarız.

 

Yükseköğretim e–kongre sekreteri :  Selami SERHATLIOĞLU, Yard.Doç.Dr.

e–posta: [email protected], [email protected]

Web: www.birses.com, www.birses.net, www.birses.org

Tlf: 0-424-2333555/1388, - 0-424-2413043,  Faks: 0-424-2376773, GSM : 0-542- 6857574

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, ELAZIĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber