Vekillerin 7.5 milyar maaş isyanı

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartı batağı Meclis'e de sıçradı. 100'ün üzerinde milletvekilinin kredi kartı borcunu ödemekte zorlandığı, bazılarının maaşının da ipotekli olduğu ortaya çıktı

TOPLUMUN her kesimini saran kredi kartı borcu, vekilleri de zor durumda bırakıyor. Edinilen bilgiye göre 100'ün üzerindeki milletvekilinin kredi kart sorunu var. Vekiller, kredi kartı borcunu ödemek için ya borç alıyor ya da bir başka bankadan kredi çekiyor. Bazı vekillerin maaşları bu nedenle ipotekli.

Borçla kapatıyorlar

Kredi kartları ile sorun yaşayan AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 3 kredi kartını iptal ettirdi. Aylık 5 milyar lira kredi kartlarına ödeme yaptığını belirten Kızılcıklı, çözümü kartları kapatmakta buldu. Kredi kartı borcunu ödemek için borç aldığını ifade eden AKP'li vekil, 'Ayın sonunu getiremiyor, geçinemiyorum. Kredi kartını ödemek için borç alıyor, maaş alınca da borcumu kapatıyorum. Ben de çözümü kartları kapatmakta buldum. 3 kartımı kapattırdım. Yoksa işin içinden çıkamayacağım. Onun yerine aylık 500 YTL limiti olan bir klasik kart alacağım' dedi.

7.5 milyar yetmiyor

7.5 milyar lira maaş aldığını, ancak geçinemediğine işaret eden Kızılcıklı, 'Kredi kartlarına 5 milyar lira veriyorum. Kiram 700 milyon lira, aidat 200 milyon lira, çocukların servis parası 150 milyon lira. Nasıl geçineyim?' diye sordu. Her şeyden kısmaya başladığını vurgulayan Kızılcıklı, 'Daha az harcamaya başladım. Başka çare yok. Milletvekili olunca bir şey sandık; daha önce borç bilmezdik, borçla tanıştım' diye konuştu. AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan da, bazı kredi kartlarını iptal ettirdiğini belirterek, 'Kredi kartı ile sorunu olan 100'ün üzerinde milletvekili var' dedi.

Güler'in maaşı ipotekli

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler de, milletvekili maaşının artırılması ya da vekillerin harcamalarının karşılanması için kanun teklifi hazırlıyor. Güler, 'Maaşım kredi kartını ödemeye yetmiyor. Kart borcunu ödemek için yine başka bir bankadan kredi çekiyorum. Yani maaşım ipotekli' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber