Sıcaklıklar düşüyor, yağışlar başlıyor-Haritalı

Sıcaklıklar iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2016 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklıklar düşüyor, yağışlar başlıyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber