'İddianame oyunu'

İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılandığı Tahşiye'de kumpas davasında, sanık avukatları iddianamenin okunmaması için her yolu denedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Şubat 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İddianame oyunu'

"Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanıklı davaya devam edlidi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 22 sanık hazır bulundu. Mahkeme başkanı iddianamenin okunmasına başlanacağını belirtti. Bunun üzerine sanık avukatları iddianamenin içerisinde hukuka aykırı deliller olduğunu, bu delillerin okunmamasını talep edip reddi hakim taleplerini neden reddedildiğinin gerekçelerini açıklanmasını istedi.

AVUKATLARIN TALEPLERİ BİTMEDİ

Şikayetçi avukatları ise iddianamenin tamamen okunmasını isteyince, sanık avukatlarıyla aralarında kısa süreli tartışma yaşandı. Ara karar veren mahkeme avukatların talebi üzerine reddi hakim talebinin gerekçelerini açıkladı. Mahkeme bu durumu açıkladıktan sonra yeniden iddianamenin okunmasına geçmek istedi. Ancak sanık avukatları bu defa da reddi hakim talebinin reddedilmesini ilişkin itirazlarını açıklamak istediler. Avukatların bu telepleri nedeniyle duruşmada kargaşa çıktı. Bazı avukatlar salondan ayrıldı. Mahkeme de, avukatların salondan çıkmasının ardından iddianameyi okumaya başladı.

Gizli oturumda ifade verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Davanın sanıklarından eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, duruşmanın gizli yapılmasını istedi. Mahkeme, Altıparmak'ın savunmasının gizli oturumda alınmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil olarak katılmasına karar verdi.

Mustafa Sait Özkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber