Sur'da 1 PKK'lı öldürüldü

GENELKURMAY Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 1 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonda 14 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Şubat 2016 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur'da 1 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay'ın açıklamasında Sur'da yürütülen operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 241 olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 28 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

* Diyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 241'dir.), bir av tüfeği ele geçirilmiş, 11 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 256'dır.)

* Şırnak / İdil'de devam eden operasyonda; dört yardım ve yatakçı yakalanarak gözaltına alınmış, bir tabanca, bir şarjörü ve 18 fişeği ele geçirilmiş, 14 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 224'dür.)

* Bingöl ve Tunceli'de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında, tespit edilen 17 sığınakta iki el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile çok miktarda giyim, yiyecek ve tıbbi malzeme ele geçirilmiştir.

* Batman'da, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Diyarbakır / Ergani'de, PKK / YPG mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber