ATO Başkanı Aygün: Ekonomi bir aya kalmaz krize girecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'de bir ay içinde herkesin gerçekleri öğreneceğini belirterek, "Belki bir ayı da bulmaz, 15 günde ortaya çıkar. Sakın birileri düğmeye bastı zannetmeyin, bunlar biriken konular" dedi.

Aygün, Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Bursa'da düzenlediği toplantıya katılmak üzere Ankara'dan Bursa'ya geçerken, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti. Ziyarette önemli açıklamalar yapan Aygün, Türkiye ekonomisinin borçla büyüdüğünü söyledi. Bursa'nın tekstil başkenti olduğunu hatırlatan Aygün, "Tekstilde 2005 yılında 140 milyar dolar ihracat gerçekleşmiş. Ama gerçekte böyle mi? Sadece tekstil üretimi için 80 milyar dolarlık makine ithal ettik, 30 milyar dolarlık da iplik ithal edildi. O zaman bizim gerçek ihracatımız sadece 30 milyar dolardır. Türkiye'de bir envanter çıkaramıyorsunuz ki gerçekler anlaşılsın. Örneğin DPT nerede? Galiba kapandı! Bırakın herhangi bir bilgi paylaşmayı, burs almak için bile beni arayan yok" diye konuştu.

Aygün, ekonomi verilerinin gerçekleri yansıtmadığını, büyüdüğü söylenen ekonominin gerçekte küçüldüğünü öne sürerek şunları söyledi:

"Eğer ekonomimiz büyüseydi borcumuz azalırdı, burada IMF olmazdı. Ama bakın dış borcumuz azalacağına sürekli artmış, IMF kapımızda bekliyor. Türkiye'de 1 ay içinde herkes gerçekleri öğrenecek, üstü kapılı duran konular gün ışığına çıkacak. Belki bir ayı da bulmaz, 15 günde ortaya çıkar. Sakın birileri düğmeye bastı zannetmeyin, bunlar biriken konular".

Aygün, Türkiye'de çoğunlukların gözardı edildiğini ama azınlıkların kanunlarının hemen çıkarıldığını savunarak şöyle konuştu:

"Patrik, elindeki sopasıyla dolaşıp sürekli bir şeyler istiyor. Patrik kim peki? Bizdeki bir caminin imamıyla statüsü denk. Temsil ettiği kitle de bir kısım azınlık. TBMM tatilde toplanıp azınlıklar için kanun çıkarıyor, sırf azınlıklar mallarını alsın diye. Tamam verelim, ama o zaman bizim mallarımız da verilsin, Musul'da, Kerkük'te, Bosna'da Üsküp'te, Suudi Arabistan'da, Mekke'de, Kudüs'teki mallarımız verilsin önce. Siyasetçiler ceylan derisi koltuklara oturunca başkalaşıyorlar. Hayır olmaz, sizi çoğunluk iktidara getirdi, onların istediği kanunları çıkarın. Tohum kanunu çıkarıyorsunuz. Hiç tohum konunu çıksın diye yürüyen kimse gördünüz mü? Hayır yok, bulamazsınız, ama bu kanun yüzünden mağdur olan çok. Biz Türk Ticaret Kanunu'nun çıkmasını istiyoruz, reel sektörün önünü açacak kanunlar istiyoruz. Bu ülkede Müslümanlar çoğunlukta, çoğunlukların kanunları çıkarılsın".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber