TSE'nin Personel Alımında Pis Kokular

Hakkında daha önce Başbakanlık Teftiş Kurulunun rapor hazırladığı Türk Standartları Enstitüsü yeni bir skandala imza atmaya hazırlanıyor. Kurum, 2006 yılı içerisindeki personel alımında KPSS'ye girmiş olma ve yabancı dil şartı bilme şartları ararken, yeni yayımlandığı ilanda KPSS'ye girmemiş kişilerin başvurularının kabul edileceği belirtildi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulunca 2004 yılında hazırlanan raporda, Türk Standartları Enstitüsü, personel alımında hatır gönül ilişkilerine göre iş yapmakla suçlanmıştı. 2004 yılında hazırlanan rapor Başbakan Erdoğan tarafından da onaylanmış ve Başbakan Erdoğan'ın Olur'u üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu, Genel Kurulun toplanarak TSE yönetimini görevden almasını talep etmişti.

Benzer bir süreç 2005 yılında da yaşanmış, bu kez, Sanayi Bakanlığı müfettişleri, TSE'deki yolsuzlukluktan eski Başkan Öztürk ve 11 bürokrat hakkında dava açılmasını istemişti.

Ve tüm yaşananlardan sonra TSE yeni bir sakandala imza atmaya hazırlanıyor. Kurumun 3 Kasım tarihli Milliyet gazetesinde yayımlanan ilanında KPSS şartına yer verilmeyerek, kamuya girişlerde kullanılmak üzere yapılan ve 2 milyon kişinin girdiği KPSS sınavları dikkate alınmadı.

Şahsa münhasır ilan görüntüsü veren, Kurum WEB sayfasında dahi yer verilmeyen İlan'a göre başvuru yapabilmek için de bizzat müracaat etmek gerekmekte olup, posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

TSE gibi standartları belirleyen ve diğer kurumlara örnek olması gereken bir kurumun başvurmuş olduğu süreç, ülkemiz kamu yönetimi adına üzüntü vericidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber