Emekli Sandığı'ndan özürlüler için tanıtım kartı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Emekli Sandigi 18 yasindan küçük özürlülerin bakimini yüklenenlere için de tanitim karti bastirilacak.

Emekli Sandigi'ndan, 18 yasindan küçük özürlüler için aylik alanlar için de tanitim karti çikartilacak.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nin, 'Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandiginca Aylik Baglananlara Verilecek Tanitim Kartlari ve Ücretsiz Seyahat Kartlari Yönetmeligi'nin 4'üncü maddesinde yaptigi degisiklik Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge girdi. Degisiklige göre, Emekli Sandigi'ndan aylik alanlara iliskin tanitim karti sayisi dörtten bese çikartildi. Besinci tanitim karti, Sandik'tan aylik alan 18 yasindan küçük özürlülere yönelik olacak.

Emekli Sandigi'ndan, bakmakla mükellef bulundugu ve fiilen bakimini gerçeklestirdigi 18 yasini tamamlamamis yakini bulunanlardan '65 Yasini Doldurmus Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaslarina Aylik Baglanmasi Hakkinda Kanun' uyarinca aylik alanlar için aylik ödemelerinde kimlik belgesi yerine geçmek üzere tanitim karti düzenlenecek. Kisinin fotografi, adi, soyadi, dogum yeri, dogum tarihi, sicil numarasi, T.C. kimlik numarasinin bulunacagi kartin sag alt kösesinde yesil renkli serit, arka yüzünde ise ayliga ait bilgiler, aylik hakkindan yararlandigi özürlünün T.C. kimlik numarasi, adi, soyadi, ilgili kanun numarasi, aylik türü, aylik baslangiç tarihi, kart seri numarasina da yer verilecek. Kartta ayrica ?Bu kart sahibine yukarida adi, soyadi ve T.C. kimlik numarasi bulunan özürlü yakini nedeniyle aylik baglandigindan, bu ayliktan dolayi 3816 sayili Kanun hükümleri uygulanmaz. 5378 S.K. 25. MD.' ibaresi de bulunacak.(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber