Başkentin gündemi 11 Kasım'da yoğun olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent, 11 Kasım Cumartesi günü eski başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreni ve AK Parti kongresi nedeniyle yoğun bir gündeme sahne olacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ecevit için düzenlenecek devlet töreni ve AK Parti Kongresi için Ankara polisi yoğun güvenlik önlemleri alacak.

Ecevit'in cenaze töreni ve AK Parti kongresinde bini asker, 11 bin 500'ü polis olmak üzere toplam 12 bin 500 kolluk kuvveti görev yapacak.

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde 5 Kasım Pazar günü vefat eden eski başbakan Bülent Ecevit için düzenlenecek Devlet Töreni'nin programı belirlendi.

Buna göre, Ecevit'in naaşı, 11 Kasım Cumartesi günü sabah 08.15'te askeri araçla GATA'dan alınacak. Cenaze, öncelikle Kazım Karabekir, Hipodrum Caddeleri, Tandoğan Kavşağı ve Dögol Caddesi güzergahı izlenerek DSP Genel Merkezi'ne getirilecek. Burada, Ecevit için kısa bir tören düzenlenecek. Tören sırasında Ecevit'in naaşı, araçtan indirilmeyecek.

DSP Genel Merkezi'ndeki törenin ardından Ecevit'in naaşı, saat 09.30 da TBMM'ye götürülecek. TBMM'deki devlet töreni saat 09.45 de başlayacak. Yaklaşık yarım saat sürmesi planlanan törenin ardından cenaze, İsmet İnönü Bulvarı'nı takiben Akay Caddesi'nden cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camii'ne getirilecek.

HALK KOCATEPE'DE TOPLANACAK

Cenaze namazı öncesinde halkın Ecevit'e son kez saygı ve sevgilerini sunabilmeleri için naaş, 10.45'te Kocatepe Camii'nde hazırlanan musalla taşına konulacak.

Öğle namazı sonrası kılınması planlanan ve protokolün en üst seviyede katılacağı cenaze namazından sonra Ecevit'in naaşı, Kocatepe Camii'nden uğurlanacak. Naaş, Mithatpaşa Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı, Tandoğan Kavşağı, Beşevler Kavşağı, Bahriye Üçok Caddesi, Konya Yolu Çiftlik Kavşağı ve Çiftlik Caddesi güzergahı izlenerek Devlet Mezarlığına getirilerek defin töreni gerçekleştirilecek.

EN ÜST SEVİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINACAK

Öte yandan başkentte cenaze töreni için yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Tören nedeniyle polislerin izinleri kaldırılırken, sadece cenaze töreninde bini jandarma olmak üzere 10 bin kolluk kuvveti görev yapacak. Ayrıca çevre illerden de 2 bin 500 çevik polis gelecek.

Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren naaşın geçeceği güzergahlarda hem asayiş hem de trafik önlemleri alınarak geçiş öncesinde kavşaklar trafiğe kapatılacak.

Halkın yoğun olarak toplanacağı Kocatepe Camii ve Naaşın gideceği güzergahlar ile DSP Genel Merkezi'ni gören binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilecek. Ayrıca Özel Harekat Timleri, cenaze töreni süresince görev yapacak.

Bu arada, DSP Genel Merkezi, Kocatepe Camii, TBMM ve Kızılay civarında Çevik Kuvvet Polisleri birlikler halinde hazır bekletilecek. Tören günü sivil kıyafetle görev alacak asayiş ekipleri ise halkın içerisine girerek olası asayiş suçlarına karşı önleyici hizmet verecek.

AK PARTİ 2. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ

Öte yandan Ecevit'in naaşının defnedileceği Cumartesi günü AK Parti 2.

Olağan Büyük Kongresi de Ankara'da başlayacak.

ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek kongre için diğer illerden gelecek otobüsler Çevre Yolu'na yönlendirilerek ASKİ'ye alınacak. Ayrıca geliş güzergahındaki İvedik caddesi ile Anadolu ve Melih Gökçek bulvarları da kongrenin başlangıç saatlerinde trafiğe kapatılacak.

Kongre öncesinde arama yapılan salon ve civarında da yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Yaklaşık 2 bin 500 polisin görev yapacağı kongrede, katılanlar oluşturulan 2 güvenlik noktasından üst aramaları yapıldıktan sonra, kendilerine önceden dağıtılan kartları kullanarak salona alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber