Vali, kendisinden kız isteyen damatla ilgili polis araştırması yaptırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAPAZARI'nda oturan 23 yaşındaki Kader Güne, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'nda kalan 17 yaşındaki İmren Gürsoy'u Sakarya Valisi Nuri Okutan'dan istedi. Vali Okutan, genç kızın görüşünü aldıktan sonra Güne hakkında Emniyet Müdürlüğü'nce araştırma yaptıdıktan sonra ?Olur' verdi. Çift bunun üzerine nikahlarını kıydırdı.

Adapazarı'nda deprem ardından kalıcı konutların yaptırıldığı yeni yerleşim bölgesi Karaman'da bulunan ve Almanya'dan gelen destekle yaptırılan Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'nda kalan, anne ve babası ayrı olduğu için yurtta büyüyen İmren Gürsoy'a yurdun karşısında bulunan manavda çalışan Kader Güneş geçen yıl arkadaş oldu. Bu arkadaşlık daha sonra duygusal yakınlığa dönüştü. Yurtta kalan İmren Gürsoy, evlenmek istediğini önce yurt müdürüne, ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali İnan da durumu Valiliğe iletince, Vali Nuri Okutan, genç kızla evlenmek isteyen Kader Güne'yi tanımak için makamına çağırttı. Kader Güneş, Vali Okutan'a ailesinin de onayını aldığını anlatırken İmren Gürsoy ile evlenmek istediğini söyledi. Vali Nuri Okutan bunun üzerine Güne ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü kanalıyla kız babası hassasiyeti içinde 2 ay süren araştırma yaptırdı. Polisten gelen araştırma sonuçlarının olumlu çıkması üzerine evliliğe izin verdi.

Adapazarı Merkez Belediyesi'nde nikah kıyan genç çift daha sonra Vali Nuri Okutan'ın elini öpmek için Valiliğe geldi. Çifti karşısında gören Vali Okutan, konunun kendilerine bildirilmesi üzerine Kader Güne'yi tanımak istediğini belirterek, ?Birbirlerine aşık olmuşlar. Evlenmek istedikleri haberi bana geldi. Ben de yanıma çağırdım. Çocuğu tanımak istedim. Konuştuk. Bana evlenmek istediğini söyledi. Ben de genç hakkında araştırma yaptıktan sonra düşünürüz dedim. Sonra sorduk- soruşturduk ve bu evliligi uygun gördüm.'' Devletin ?baba' olduğunu anlatan Vali Okutan, ?Burada yuva kurmak isteyen bir çift var. Devlet Babanın sıcaklığını onlara göstermemiz gerekiyordu. Gösterdim. Kurdukları yuvalarında ihtiyaçları olan ne varsa valilik olarak yardım yapıyoruz. Yurtlarda sürekli olarak müdürü ve bize ?Baba' dediklerinden dolayı beni uygun görmüşler'' diye konuştu.

Anne ve babası ayrılınca yetiştirme yurdunda büyüyen İmren Gürsoy ise mutlu olduğunu anlatırken, ?Evlenmeye karar verince durumu yurttaki müdürlerime bildirdim. Onlar da Vali beye bildirdiler. Vali bey de devlet babalığını gösterdi. Teşekkür ediyorum'' dedi.

Vali Nuri Okutan ile bir süre görüşen çift valilikten ayrılırken, önümüzdeki Pazar günü Adapazarı İkizce Osmaniye Köyü'nde kır düğünü yapacaklarını ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber