Avukatlık sınavının mezuniyet sonrasında yapılmasına dair teklif alt komisyona gönderildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Adalet Komisyonu, avukatlık sınavının staj sonrası yerine, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra yapılmasını içeren yasa tekliflerini alt komisyona gönderdi.

Komisyonda, CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya ile AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Işık'ın Avukatlık Yasasında değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifleri ele alındı.

Teklifleriyle ilgili bilgi veren milletvekilleri, bu yıl ilk kez yapılacak sınavın 23 Aralık'ta gerçekleştirileceğine işaret ederek, ancak Temmuz ayında mezun olan ve avukatlık stajını tamamlayan genç avukatların ne avukat ne de stajyer avukat olarak adliyeye girebildiğini anlattı. Sınavın staj sonrası değil, hukuk fakültesinden mezuniyetin ardından yapılmasını isteyen milletvekilleri, bu konuda düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Komisyona gelen bir grup ''genç hukukçu'' ise mağdur olduklarını belirterek, ''Ne avukat ne stajyer avukatız. Stajımızı bitirdik. Ama yılda iki kez yapılaması öngörülen sınavların bu yıl sadece Aralık sonunda yapılacak olması nedeniyle adliye girme hakkımız bile yok. Sınavdan korkmuyoruz. Ama bu konuda mağduruz; sınav fakülteden mezun olduktan sonra yapılsın'' isteğini ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği temsilcisi düzenlemeye karşı çıkarken, Adalet Bakanlığı temsilcileri ise mağduriyetin kendilerine de iletildiğini belirterek, yarın konuyla ilgili bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Bunun üzerine teklifler birleştirilerek alt komisyona sevk edildi. Komisyon gündeminde bulunan Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri ise yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber