Gerger'de bit sebebiyle okullar 5 gün tatil edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Gerger İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinde bit (sirke) görülmesi sonucu ilçedeki tüm okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Okulda okuyan öğrencilerin çoğunda bit görülmesi üzerine okul idaresi, konuyu Sağlık Grup Başkanlığı'na bildirdi. Sağlık Ocağı'ndan gelen ekipler okulda yaptıkları sağlık taramasında binin üzerindeki öğrenciden 150'sinde bit olduğunu tespit etti. Öğrencilerin saçları ve elbiselerinde bit çıkması üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu, Kaymakam Erkan Kalender başkanlığında toplandı. Yapılan görüşmeler sonunda ilçede okulların pazartesi gününe kadar tatil edilmesine karar verildi.

Gerger Sağlık Gurup Başkan Vekili Dr. İlhan Özdemir, öğrenciler üzerinde yapılan tarama sonrasında en uygun kararın okulların tatil edilmesinin olduğunu kaydederek, "Tarama yaptığımız öğrencilerde görülen bit hastalığının bitirilmesi için ilaç ve şampuanlar ile temizlenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda öğrenciler ve ailelerini uyardık. Ailelerin titiz davranmaları ile bu olayı çözeceğiz" dedi.

Bu arada Gerger Kaymakamlığı tarafından sosyal güvencesi olmayan öğrencilere ilaç verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber