Tapu Kadastro için 2 bin 662 personel alınacak

Sarı, ''Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı'ndan personel istedik. Türkiye genelinde bin 162 adet 4A kadrosunda, bin 500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir'' dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2016 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tapu Kadastro için 2 bin 662 personel alınacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'dan 3 milyar gelmesine ilişkin olarak, ''Henüz bir para resmi olarak aktarılmış değil. Kaçak göç ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz'' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Tasarısı görüşülüyor. Genel Kurul sekizinci turunda Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve Üniversitelerin bütçeleri görüşüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Genel Kurul'da milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan krizde çiftçilerin ve turizmcilerin zararlarına ilişkin soruya, ''Çiftçilerimizin geri dönen mallarının tazminini gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımızın açıklamasıyla da, turizm sektörünün mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Tarım sektörünün mağduriyetini giderme ile ilgili de çalışmamız var. Bu mağduriyeti de gidereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Avusturya'nın başka ülke din görevlilerinin Avusturya'da çalışmasına yönelik kanun çıkarmasıyla ilgili soruya Çavuşoğlu, ''Bazı ülkelerde Diyanet İşleri çalışmalar yürütüyor. O ülkelerdeki din adamlarını İlahiyat Fakülteleri açarak yetiştirmemiz gerekir'' şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 3 milyar euro göndereceğine ilişkin soruya Çavuşoğlu, ''Henüz bir para resmi olarak aktarılmış değil. Kaçak göç ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Yarın uygulamaya başlayacak. NATO ile birlikte kaçak göç ve kaçakçılarla mücadelemiz devam ediyor'' dedi.

Çevre ve Şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın, Niğde ve Bor'da personel ihtiyacına yönelik olarak, ''Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı'ndan personel istedik. Türkiye genelinde bin 162 adet 4A kadrosunda, bin 500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullandı.

Cerattepe Bakır madeni için 19 kurum ve kuruluşun olumlu rapor verdiğini kaydeden Sarı, ''Bunun haricinde kabul edilen ÇED raporuna esas olan çalışmalar için Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik rapor var. Yine Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan böcek tahribatı, ekosistem tahribatı, yaban hayatına etkisine göre rapor hazırlanmıştır. ÇED raporu buna göre hazırlanmıştır'' şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kitap tavsiyesine ilişkin olarak, ''Milli Eğitim Bakanlığı 2004 yılından beri ders kitapları dışında kitap tavsiye etmiyoruz" diye konuştu.

Avcı, öğretmen ve okul idarecilerinden terörü örgütlerini özendirecek şekilde davrananlar hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın konuyla ilgili TBMM'de yaptığı açıklama:

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Sarı'ya söz veriyorum.

Buyurun Sayın Bakan.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI FATMA GÜLDEMET SARI (Adana) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu kısa sürede elimizden geldiğince sorulara cevap vereceğiz. Cevap veremediğimiz soruları da yazılı olarak sizlere sunacağız.

Öncelikle çok değerli milletvekillerime teşekkür ediyorum.

Niğde ve Bolu'da personel ihtiyacı gündeme geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün personel ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalarımız kapsamında Maliye Bakanlığımızdan personel talebi istedik. Türkiye geneli için 1.162 adet 4A kadrosundan, 1.500 adet de 4B kadrosundan personel talebimiz gerçekleşmiştir. Bunun da cevabını bekliyoruz.

Cerattepe'deki bakır madeni projesi için 19 kurum ve kuruluşun olumlu raporları sonucu ÇED raporu olumlu olarak verilmiştir. Bunun haricinde, kabul edilen ÇED olumlu raporuna esas olan çalışmalar içinde Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik rapor var. Bu rapor, yine, buradaki çalışmalara destek olmuştur. Yine, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından böcek tahribatı, orman tahribatının orman ekosistemine etkisi, yaban hayatına olan etkisi ve benzeri konularda bir rapor hazırlanmıştır, ÇED raporu yine bunlara göre düzenlenmiştir. Yine, Ordu Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından bölgenin ekonomik, sosyal, tarımsal yapısı ve üretim potansiyeliyle ilgili olarak bilimsel rapor hazırlanmış ve bu raporlar çerçevesinde ÇED raporları gerçekleşmiştir. Bir başka, Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından maden alanıyla ilgili olarak peyzaj onarım çalışmaları raporu hazırlanmıştır.

Bütün bu üniversitelerin öğretim görevlilerinin ve teknik heyetlerinin hazırladığı raporlar doğrultusunda, ilgili 19 kurum ve kuruluş olumlu rapor vermiş, bu raporlar sonucunda da ÇED olumlu kararı alınmıştır. Yani, söylenildiği gibi, çok basit bir biçimde ÇED raporlarında olumlu cevabı vermiyoruz, bunun da tekrar altını çizmek isterim.

Yine bir başka soruda Bakanlık bütçe ödeneklerinin yeterli olup olmadığı konusu vardı. Bakanlığımız, çevre koruma, imar ve yapılaşmaya ilişkin çalışmaları kendi ödeneklerinin yanı sıra yerel yönetimlerin kaynakları, AB kaynakları, İLBANK kaynakları, Bakanlığımız döner sermaye kaynakları ve özel sektörle iş birliğiyle yürütmektedir. Bakanlığımız esas itibarıyla çevre yönetimi, imar ve yapılaşmaya ilişkin mevzuat düzenlemesi yapan ve uygulamayı denetleyen bir kamu idaresidir.

Yine, Sayın Başkan, kalan sorulara yazılı olarak cevap vereceğiz süremiz kısıtlı olduğu için.

Ben tekrar teşekkür ediyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Bakan.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber