Valiye görücü gidip, devletten kız istediler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da ilginç bir kız isteme hikayesi yaşandı. Yetiştirme yurdunun karşısında manav işleten 23 yaşındaki Kader Güneş, yurda girip çıkarken gördüğü İmren Gürsoy'a (17) gönlünü kaptırdı.

Anne ve babası ayrı olduğu için yetiştirme yurdunda büyüyen genç kızla evlenmeye karar verdi. Geleneksel kız isteme yönteminin dışına çıkıp resmî protokolü izlemeye koyuldu. Konuyu Sosyal Hizmetler il müdürüne açan delikanlı, ilk kapıdan onay aldı. Ancak asıl ikna edilmesi gereken valiydi. İl Müdürü Ali İnan ile birlikte vilayet konağının yolunu tutan damat adayı, Vali Nuri Okutan'dan kızı istedi. "Ailenizi, sizi bir araştıralım, düşünelim." cevabını aldı. 'Kız evi naz evidir' deyip umudunu yitirmeyen genç, sonunda muradına erdi. 17 yaşındaki İmren'e, ailesinin de vekalet vermesiyle nikâh kıyıldı. Çiçeği burnunda gelin ve damat şimdi hafta sonu yapacakları düğüne hazırlanıyor.

Manav dükkanı sayesinde İmren Gürsoy'la tanışma imkanı bulduğunu anlatan Kader Güneş, 9 ay süren bir görüşmeden sonra evlenmeye karar verdiklerini söyledi. İmren Gürsoy'u ilk gördüğü anda âşık olduğunu saklamayan Güneş, İl Müdürü Ali İnan'dan sonra Vali Okutan ile görüştüğünü dile getirerek "Bana valimiz ilk görüşmede 'ailenizi, sizi bir araştıralım, düşünelim.' dedikten sonra yanlarına çağırdılar. Sonra evlenmemizi uygun bulduklarını söylediler. Daha sonra nikah yaptık. Bu şekilde validen kız isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi." diye konuştu. Sakarya Valisi Nuri Okutan, gençlerin evlenme istekleri kendisine iletilince, damat ve ailesini tanımak istediği için görüştüğünü, iyi bir aile olduklarına kanaat getirdikten sonra evlenmelerine onay verdiğini ifade etti. Çifti makamına davet ederek bir süre görüşen Okutan, "Kızımız yurtta kalıyordu, aynı zamanda çalışıyordu. Birbirlerini sevmişler. Konu bana iletildi, ben de damatla tanışmak istedim. Görüştük, sizi bir araştıralım dedik. Araştırdık. İyi bir ailesi olduğunu gördük ve onay verdik. Nikahları kıyıldı. Şimdi düğünleri yapılacak, davetiye hazırlandı, düğünlerine gideceğiz. Yeni evlilere desteğimizi vereceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber