Silopi yeniden inşa ediliyor

Güvenlik güçlerinin operasyonuyla PKK'dan temizlenen Silopi'de hayat normale dönüyor. Terör saldırılarında ağır hasar gören binalar yıkılarak, yeniden inşaa edilecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Mart 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silopi yeniden inşa ediliyor

Ahmet Fatih Erturan

PKK'dan temizlenen Şırnak'ın Silopi ilçesinin yeniden inşa edilmesi için gerekli karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karara göre, Silopi sınırları içinde bulunan Cudi, Barbaros, Başak Karşıyaka, Şehit Harun Boy, Nuh, Yenişehir ve Yeşiltepe mahallelerinde can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan binalar yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek. Ayrıca Silopi'de bulunan zarar görmüş tarihi yapıların ise Kültür Bakanlığı gözetiminde dokusu bozulmadan restorasyonları yapılacak.

ÇALIŞMALAR BİTTİ

Silopi'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları sona erdi. 72 kişiden oluşan 23 ekip ile yürütülen tespit çalışmalarında 7 bin 619 bina ve iş yeri ile 19 kamu binası ve 2 cami tek tek incelendi. Hasar tespit çalışmalarında, 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar tespit edildi. 6 bin 352 bina ve iş yeri ile 17 kamu binasında hafif hasar oluştuğu, 27 binanın ise tamamen yıkıldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber