Ağbal: Emeklilerimizi bir defa daha sevindiririz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, emeklilerle ilgili promosyon çalışmalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yürüttüğünü belirterek, emekli aylıklarında kendi iktidarları döneminde önemli iyileştirmeler yapıldığını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2016 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ağbal: Emeklilerimizi bir defa daha sevindiririz

Ağbal, "2002 Aralık ayından bugüne kadar gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 212 olmuştur. Halbuki bu dönemde SSK işçi emekli aylığı nominal olarak yüzde 402 artmıştır, reel olarak yüzde 64 oranında artmıştır. BAĞKUR esnaf emekli aylığı nominal olarak yüzde 678 artmıştır, reel olarak yüzde 153 artmıştır. BAĞKUR tarım emekli aylıklarında reel olarak yüzde 356 artış olmuştur. Emekli Sandığı emeklileri için bu dönemde nominal olarak yüzde 329 artış yapılmış, reel olarak bakacak olursak da yüzde 40,3 oranında bir artış olmuştur. İnşallah, promosyonlarla ilgili de çalışmalar neticelendiğinde hükümetimiz gerekli açıklamayı yapar, emeklilerimizi bir defa daha memnun ederiz, sevindiririz" dedi.

Yükseköğretim burslarının hangi kriterlere göre verildiği sorusuna Ağbal, kriterlerin, herkese açık bir şekilde ilan edildiğini ve yayınlandığını, buna göre burs alındığını hatırlattı. AK Parti hükümetleri döneminde burstan ve krediden yararlanan öğrenci sayısını da ayrılan kaynağı da önemli ölçüde artırdıklarına işaret eden Ağbal, ayrıca öğrenci harçlarını kaldırdıklarını ifade etti.

Ağbal, "Hep yıllardır konuşulurdu, 'acaba yükseköğretimde harçsız bir dönem olacak mı?' diye. Bunu herkes söylerdi ama AK Parti yaptı. Artık bugün üniversitelerde birinci öğretimde okuyan öğrencilerimiz harç ödemeden eğitim görebiliyor" diye konuştu.

Şeker fabrikalarının özelleştirme programında olduğunu hatırlatan Ağbal, "Çalışmalarda şeker pancarı üreticisinin ihtiyacını ve uzun dönemde bu tarımın sürdürülebilirliğini mutlaka dikkate alıyoruz, bir taraftan mevcut şeker fabrikalarının daha verimli çalışması için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

- "Benim vicdanım rahat"

Bir gruba ait vergi borcunun silindiğine dair uzlaşma komisyonu kararı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Ağbal, şunları söyledi:

"Ortaya konulan belge devletin resmi kayıtlarında olan bir belgedir. Her uzlaşma komisyonu, kendi yetkisi içinde bir rapor önüne geldiğinde kanuna, tebliğe, yönetmeliğe, genelgelere, Gelir İdaresi Başkanlığının yerleşik uygulamalarına bakar. Raporu değerlendirir. Bunun sonucunda hukukun verdiği yetkileri kullanmak suretiyle komisyon olarak bir karara varır. Bu karar ortada. Gizli değil. O kararın niye olduğu konusu hukukun içinde kalınarak değerlendirecek bir konu. Benim vicdanım rahat. Komisyondaki her bir arkadaşımız şerefiyle, namusuyla mesleğini yapan arkadaşlardır. Önlerine bir mesele geldiğinde vatandaşın, devletin milletin hakkını sonuna kadar savunan arkadaşlardır. Burada bir iddia varsa, o tutanağın üzerindeki işlemin gayri hukuku olduğu iddiası varsa bunu iddia edenlerin ispat etmesi kadar doğal bir şey yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber