Yurda ?çürük' raporu verildi, öğrenciler açıkta kaldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'nın Çine İlçesi'nde iki yıl önce çıkan yangında kısmen zarar gören ve buna rağmen geçen yıl 200 öğrencinin barınması için hizmete açılan Çine Yatılı Öğrenci yurduna, ?Çürük' raporu verildi. Yurtta kalan öğrenciler kapı önüne konulurken, veliler duruma isyan etti.

Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 192 öğrencinin kaldığı erkek öğrenci yurduna çürük olduğu raporu verilince, veliler ilçeye davet edildi. Öğrencilerin yurtta kalmalarının sakıncalı olduğu velilere anlatıldı. Eğitim yılının ilk yarısına yaklaşıldığı bu günlerde böyle bir kararla karşı karşıya kalan veliler tepki gösterdi. Devlet Yatılı Okulları Sınavını kazanan çocuklarının Çine'ye geldiğini belirten veliler, şu anda ?Yurt çürük, kalınması sakıncalı' yönünde rapor düzenlendiğini belirterek, ?Ders yılının yarısında çocuklarımızı nasıl başka İllere göndeririz?? diye eleştiride bulundular.

Germencikli öğrenci velisi ve MHP'li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Turgut Gökçen, ?Ders yılı başında bize bu yönde tebligat yapılsaydı bizde bu doğrultuda çocuklarımızı başka illere gönderirdik. Aynı sırayı ve ranzayı paylaşmış olan 2 yıllık, 3 yıllık öğrenciler var. Bu çocuklarımız birbirlerinden kopmak istemiyor. Konya, Hakkari, Erzurum'da devlet yatılı okullarına bu çocukları dağıtmak isteniyor. Fakat bu kış gününde çocuklarımızın perişan olacağı gibi, birçok veli arkadaşımız da maddi dar boğaza gireceklerdir. Bizim isteğimiz bu eğitim yılı sonuna kadar çocuklara Çine ve Aydın'da yer tahsisi yapılması? dedi.

ÇİNE KAYMAKAMI: ?YAPILACAK BİRŞEY YOK?

Okul bahçesinde tepkilerini dile getiren veliler daha sonra Çine Kaymakamı İbrahim Ballı'dan yardım istemek için Hükümet Konağı'na gitti. Üç Öğrenci velisinden oluşan sözcü heyet ziyaret ettikleri Kaymakam Ballı'dan Bakanlık müfettişlerinin aldığı bu kararın ardından, yapılacak hiç bir şeyin olmadığı yanıtını aldı. Veliler bunun üzerine son umut olarak Aydın Valisi Mustafa Malay'a konuyu aktarma kararı aldı. Veli sözcülerinden Gökçen, ?Yaptığımız araştırmada İlçede boş kamu binaları olduğunu öğrendik. Öğrenciler ayrı ayrı binalara yerleştirilebilir. Okul yönetiminden edindiğimiz bilgiye göre, bir yıllık gıda stoğu yapılmış durumda. Eğitim yılı sonuna kadar çocuklarımızın Çine'de kalmasını istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber