Şiddet mağduru kadın hayata çocuklarıyla tutunuyor

Adana'da şiddet gördüğünü öne sürdüğü kocasından boşanan kadın, çocuklarına olan sevgisiyle hayata bağlanmaya çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2016 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiddet mağduru kadın hayata çocuklarıyla tutunuyor

Adana'da, 11 yıl önce şiddete uğradığı gerekçesiyle kocasından boşanan kadın, hayata çocuklarıyla tutunuyor.

Ceyhan ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Nurcihan Kaplan, AA muhabirine, ilçede 1998'de meydana gelen depremde ailesinin evinin yıkıldığını söyledi.

Hayatında birçok zorlukla karşılaştığını anlatan Kaplan, şunları kaydetti:

"11 yaşında evimizin çöpünü atmaya dışarı çıktığım sırada bir kişi tarafından zorla kaçırılarak, cinsel saldırıya uğradım. Elinden kaçıp ailemin yanına geldim. İlerleyen yıllarda ailem beni bu kişi ile evlendirdi. Bu adamdan 3 çocuğum oldu ve birini küçük yaşta rahatsızlığından dolayı kaybettim. Eşim beni ve çocuklarımı sürekli döverdi. Beni para karşılığında fuhşa sürüklemeye kalkınca, çocuklarımı alarak evden kaçtım."

Eşinin yanından ayrıldıktan sonra tehdit edildiğini, mahkemeye başvurup boşandığını ve eski eşinin tutuklandığını belirten Nurcihan Kaplan, "Benim ve çocuklarımın hayatını mahvetti. Kızım okuyup hemşire olmak istiyordu, çok çalışkan bir öğrenciydi. Kızımı korkudan okula gönderemiyorum. Benim yaşadığım hayat kolay değil. Rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum. Ailem de apartmanın önünde ekmek satarak geçimini sağlamaya çalışıyor" dedi.

- Hastalıkla da mücadele ediyor

Kaplan, bir yıl önce mide rahatsızlığı nedeniyle Konya'da bir hastanede ameliyat olduğunu, ardından rahatsızlığının arttığını ifade ederek, "Ceyhan'daki evime geldim, rahatsızlığım artınca baygınlık geçirdim. Ailem tarafından Adana'daki bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındım. Burada tekrar ameliyat edildim. Midem alındı ve bağırsaktan alınan parçayla yapay mide oluşturarak, beni bir ay içinde hayata döndürdüler" diye konuştu.

Nurcihan Kaplan, 14 yaşındaki kızı, 13 yaşındaki oğlu ve annesiyle yaşadığını, tüm acılarını onlardan aldığı güçle unutmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber