İletişim vergisinde indirim gelecek yıl

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iletişim vergisi ile ilgili kamuya verdiği beyanatın kendileri için "taahhüt anlamına" geldiğini belirterek, iletişim vergisinde indirimin gelecek yıl olacağını bildirdi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, toplantıya, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerden 160'ının katılımcı gönderdiğini bildirdi.

Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iletişim vergisinde indirim yapılması yönünde çalışmalara başlanacağına ilişkin yaptığı açıklamalara da değindi. Yıldırım, Başbakan'ın iletişim vergisinde kamuya verdiği beyanat bizim için bir taahhüt anlamına geliyor. Bundan sonra Maliye Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklarla bunu görüşerek bir an önce uygulamaya başlamayı düşünüyoruz. Bu, muhtemelen 2007 yılında olacak^" dedi.

Bakan Yıldırım, e-devlet kapısı uygulamalarıyla da hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Bakan Yıldırım, vatandaşın en çok işine yarayacak pasaport, nüfus, sağlık, ehliyet yenileme, sabıka kaydı gibi işlemlerinin e-devlet uygulamasıyla yapılabileceğini kaydetti. Bakan Yıldırım, "Bu işin ucu açık. Vatandaşın devletten aldığı bütün hizmetleri kapsayana kadar devam edecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber