Atama için kadroları, Maliye Bakanlığı vermiyor ki!

Bir kamu kurumunun KPSS ile alım yapabilmesi için gerekli olan atama izinlerini veya kadroları Maliye Bakanlığı vermiyorki!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mart 2016 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atama için kadroları, Maliye Bakanlığı vermiyor ki!

Bütçe görüşmeleri sırasında bazı Bakanların, atamalar için topu Maliye Bakanlığına attığına şahit olduk.

Bu vesileyle, memur kadrolarına, atama sürecini açıklamak istiyoruz.

Tüm kamu kurumlarının 2016 yılında alabileceği memur sayısı, Bütçe Kanununa yazılmaktadır. Bu yılki Bütçe Kanununda, 2016 için belirlenmiş olan atama izni sayısı 55 bin adettir. (Bkz. aşağıdaki tablo) Bu sayının 30 bini, Şubat ayı öğretmen atamalarında kullanılmıştır. Kalan atama izni sayısı 25 bindir. Bu toplam atama izni sayısının kurumsal bazda dağılımını Devlet Personel Başkanlığı yapmaktadır. Kanun değişmediği sürece, 2016 yılı için memur kadrolarına atama rakamı değişmez.

Dolaysıyla yazılı basına kadar uzanan 35 bin memur alınacağı yolundaki haberler doğru değildir.

Bu açıklamalar bağlamında, Bakanlarımızın topu Maliye Bakanlığına da atmaması, konuyu Mecliste ele almaları gerekmektedir. Zira 25 bin adet iznin tümü, KPSS ile memur alımında kullanılmayacaktır. Bu atama izinleri, naklen geçişler veya istifa sonrası dönüş atamalarında da kullanılabilmektedir. Dolaysıyla kamuoyunu yanıtmadan, atama izni sayısı Mecliste kabul edilecek bir Kanunla direkt artırılmalıdır.

İşte Bütçe Kanununda yer alan düzenleme

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber