Vali'den DSİ müdür yardımcısına fırça

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, kendilerine ayrılan bu yılki 7 milyon YTL'lik ödeneğin ancak 2 milyon YTL'sini harcayabildiklerini söyleyen DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Latif Aksoy'a çıkıştı. Vali Muşmal, ?1500 personelle bu parayı harcıyamıyorsanız sizin kuruluşunuz gereksizdir? dedi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Vali Muammer Muşmal ile DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Latif Aksoy arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Vali Muşmal, Aksoy'dan DSİ'nin çalışmaları hakkında bilgi alırken 1500 çalışanının olduğunu duyunca neler yaptıklarını sordu.

Aksoy'un verdiği cevaplar karşısında Vali Muşmal ?1500 personelle 7 milyon YTL'yi harcayamıyorsanız, sizin kuruluşunuz gereksiz bir kuruluştur. 7 milyon YTL para değil. Bin 500 çalışanın var. 2 milyon YTL harcamışsın geriye kalanı nasıl harcayacaksın 1,5 ay kaldı? diye sordu. Büyük işlerin zaten ihale edildiğini belirten Vali Muşmal, ?Ağaç dikimini dahi ihale ediyorsunuz, bari bu adamlara ağaç diktirin? dedi.

?TÜRKİYE BUNDAN BATIYOR'

DSİ Bölge Müdür Yardımıcısı'na yönelik konuşmasını sürdüren Vali Muammer Muşmal, ?Sizi suçlamak istemiyorum, ama sizin de bunda payınız var. İşte Türkiye bundan batıyor. Köy Hizmetleri de böyleydi? dedi. Vali Muşmal, 2006 yılında neler yaptıklarını merak ettiğini belirterek, ?Hakikaten bu yıl ne yaptınız?? diye tekrar sordu. Bölge Müdür Yardımcısı Latif Aksoy, ?Makineli çalışma yaptık, daha ziyade Bingöl'de? diye yanıtladı.

Aksoy, Vali Muşmal'ın ?Kaç sondaj makineniz var? sorusuna bilmediğini söyleyerek karşılık verdi, daha sonra üç olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Vali Muşmal, ?Yüzlerce sondaj makineniz olsa bilmeseniz haklısınız da üç taneyi dahi bilmiyorsunuz. Kaç sondaj vurduğunuzu sorduğumda 8 diyorsunuz. Verin makineleri bana ben yüz tane vurayım vallahi de billahi de 100 tane sondaj vurayım? diye tepkisini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber