Acıları dinmiyor, küçük Tarık geri gelmiyor

İstanbul'da serviste indikten sonra başka bir servisin altında kalarak ölen küçük Tarık'ın ailesi, şoförlerden birinin beraat edip diğerinin de cezasının paraya çevrilmesine isyan etti

Haber Giriş : 10 Mart 2016 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acıları dinmiyor, küçük Tarık geri gelmiyor

Gül Kaba

YENİ YÜZYIL GAZETESİ

İSTANBUL Zeytinburnu'nda 8 yaşındaki Tarık Ürgün'ü servisten indiren şoför beraat ederken, ölümüne neden olan diğer servis şoförü ise iyi halden 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Şöförün cezasının 18 bin 200 lira para cezasına çevrilerek, taksitlendirilmesi, Ürgün ailesini kahretti. Bir buçuk senedir oğlunun acısını yüreğinde taşıyan acılı anne Zahide Üngür(43) yıllarca erkek evlat sahibi olmak için beklediklerini belirterek, "Hakimler gelsin bizi bir görsün ne haldeyiz. Acımın tarifi yok, kendi başlarına gelince ancak bizi anlarlar" dedi.

Defalarca uyardım

Servisteki görevli hostese defalarca, "Çocuğumu evin önüne kadar getirin" uyarısında bulunduğunu söyleyen Zahide Üngür, "Ancak Tarık'ı dış kapıda indirmişler. Servisten çağrı geldikten beş dakika sonra komşum aradı 'çocuk düşmüş aşağıya' diye. Çıktım dışarı da çocuk yatıyordu içimden kimin ciğeri yandı diye geçirdim, bir baktım Tarık'ın ayakkabıları ondan sonrasını hatırlamıyorum. Çocuğumun ayakkabılarını buldum sadece" diye konuştu.

Devlet ceza mı verdi?

Acılı anne, şöyle dedi: "Vicdanı, merhameti, Allah korkusu olsaydı zaten para cezasıyla kurtulduğuna sevinmezdi. Mahkemenin, servis şoförünü bıraktığına inanamıyorum. Kararla şok geçirdim. Bu katil elini kolunu sallayarak bu işi yapacak başka Tarıkları öldürecek. Başkalarının canını yakacak, devlet ceza mı verdi sanki."

'Kanun düzenlemeleri yetersiz'

Aile avukat Uğur Deveci: Kararı temyiz ettik. Yargıtay'ın hostes ve şoförün beraat kararını bozacağına inanıyoruz. Bu kararın doğru olmadığını düşünüyoruz. Fakat üniversite heyetinden çıkan raporda kusurlu değiller, çelişki var. Mahkeme taksirle ölüme sebebiyet vermekten 3 yıl hapis cezası verdi, sabıkası olmadığı için iyi hal indirim uygulayarak para cezasına çevirdi. Kanun düzenlemeleri yetersiz, sanığa verilen ceza azdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber