CHP'den 'Gerçek Türkiye'nin Grafikleri' raporu

CHP tarafından hazırlanan, ülke ekonomisinin ele alındığı, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" adlı 215 sayfalık rapor, parti örgütlerine gönderildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2016 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den 'Gerçek Türkiye'nin Grafikleri' raporu

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP tarafından hazırlanan, ülke ekonomisinin ele alındığı, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" adlı 215 sayfalık rapor, parti örgütlerine gönderildi.

Raporun ön sözünü yazan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin bir gorevinin de halkın nesnel gercekligi dogru bir sekilde algılamasını saglamak, objektif verilere ulasarak, ulkenin gercek durumu hakkında bilgi sahibi olarak karar vermesine yardım etmek olduğunu belirtti.

Çalışmanın, AK Parti'nin tek basına iktidar oldugu 14 yılın bir donemine ait resmi rakamlar ve verilerden oluştuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bir grup bilim adamı ile hazırlanan raporun, iktidarın urettigi yanılsama ile "Gercek Turkiye"nin ne kadar farklı oldugunu carpıcı bir sekilde ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, "AKP yonetiminde gecen 14 yılda, ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemis, buyume oranları Turkiye'nin potansiyelinin altında kalmıs, issizlik ve yoksulluk yaygınlasmıs, gelir adaletsizligi artarak buyumus ve Turkiye'nin uretim gucu aynı duzeydeki ulkelere gore azalmıstır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yazısının sonunda çalışmayı hazırlayanlara teşekkür ederek, Türkiye'nin algı yönetimi ile değil, objektif veriler, akıl ve mantıkla yönetildiği aydınlık günlere ulaşması temennisinde bulundu.

Mehmet Tosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber