Haraç vermeyi reddeden liseli çete kurbanı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da bir liseyi haraca bağlayan çete, cep telefonunu vermeyen son sınıf öğrencisini kurşunladı. Başından vurulan genç hastanede öldü.

Son dönemde liselerde yükselen şiddet dalgası, bu kez genç bir liselinin canını aldı. Ankara Altındağ'da bulunan Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Liseli öğrencilerini haraca bağlayan çete, isteklerini reddeden Hacı Bulut'u (17) öldürdü. Pazartesi günü okul çıkışında son sınıf öğrencisi Hacı Bulut'un önünü kesen çete reisi olduğu iddia edilen Osman Engin (18), Bulut'tan cep telefonunu vermesini istedi. Daha önce de çetenin haraç isteğini yerine getirmeyip dayak yiyen Bulut'un telefonunu vermemesi üzerine Engin, öğrenciyi tartaklamaya başladı. Engin, daha sonra kuru sıkıdan bozma bilye atartabancasıyla önce Bulut'un bacaklarına ateş etti. Acıyla diz çöken liseli öğrencinin kafasına da bir el ateş eden Osman Engin, koşarak olay yerinden uzaklaştı ve kayıplara karıştı. Saldırganın extacy ve esrar sattığı, çevrede "eks Osman" diye tanındığı öğrenildi. Bulut, okuldaki arkadaşları ve öğretmenleri tarafından ambulansa bindirilerek Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan genç liseli ameliyata alındı ve yoğun bakım servisine yatırıldı.

4 GÜN MÜCADELE ETTİ

Hacı Bulut, 4 gün boyunca yoğun bakımda yaşam savaşı verdi ancak kafasına isabeteden merminin beyinde yarattığı hasar nedeniyle dün yaşamını yitirdi. Güvenlik güçleri Osman Engin'i dün akşam saatlerine kadar bulamadı. Erzincanlı bir ailenin oğlu olduğu öğrenilen Osman Engin'in 4 ağabeyi olduğu ve hepsinin çeşitli suçlardan cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi. Hacı Bulut'un acılı babası İsmet Bulut, "Mahallemizi hırsız, uğursuz uyuşturucu çeteleri ele geçirmiş durumda. Okula gönderdiğimiz evladımızın işte böyle cenazesi geliyor. Harlem'de mi yaşıyoruz, Başkent'te mi belli değil. Başka yavruların canı yanmasın, yetkililer bir an önce önlem alsınlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber