İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık çalışanlarının darbedilmesi kameralara yansıdı

Şanlıurfa'daki bir hastanede 2 doktorun hasta yakınları tarafından darbedilmesi, güvenlik kameralarınca kaydedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2016 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'daki bir hastanede 2 doktorun hasta yakınlarınca darbedilmesi, güvenlik kameralarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktorlar Ferhat Korkmaz ve Necla Saraç, hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldı.

Farklı tarihlerde meydana gelen darp anları, hastanedeki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ndeki kayıtlarda, bir hasta yakınının, belindeki kemeri çıkararak verdiği yanındaki kişiyi, koridorda parmağıyla gösterdiği doktor Necla Saraç'a saldırması için yönlendirdiği görülüyor. Vatandaşların engelleme girişimlerine rağmen kemerle kadın doktora vuran saldırgan, güvenlik görevlilerince etkisiz hale getiriliyor. Görüntülerde, muayene sırası bekleyen bir kadının, saldırganın elindeki kemeri alması ve darbedilen doktoru uzaklaştırmaya çalışması da yer alıyor.

Aynı hastanedeki bir başka kayıtta ise Ferhat Korkmaz'a saldıran hasta yakınının, güvenlik görevlilerinin çabasına rağmen uzun süre doktorun üzerine yürüdüğü görülüyor.

Saldırıya uğrayan doktorlardan Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Koridorda bekleyen bir hasta yakınının odasını tekmelediğini anlatan Saraç, "Kendisine, varsa bir haksızlık, hastane yönetimine bildirmesini söyledim. Adam telefonla oğlunu aradı ve yanımdan uzaklaştı. Kısa süre sonra ise oğlu elinde kemerle bana vurmaya başladı. 3 gün iş göremez raporu aldım ve suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Polis ekipleri, darp olaylarıyla ilgili çalışma başlattı.

Öte yandan, hastane önünde bir araya gelen Öz Büro İş Sendikası üyeleri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber