Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

Meteoroloji, bu akşam saatlerinden itibaren Akdeniz'de fırtına uyarısında bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2016 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

Meteoroloji, Akdeniz'de fırtına beklendiğini bildirdi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, güney yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren Akdeniz'de güney yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 6-80 kilometre) fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Fırtınanın salı günü öğle saatlerine kadar süreceği kaydedilen açıklamada, fırtına nedeniyle başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

ANKARA (AA) - Güney Ege ve Akdeniz'de kuvvetli ile çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu gece ve yarın yurdun güney ile batı kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışların, İzmir'in güneyi, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde, Osmaniye il geneli, Adana'nın doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor. Yağışların bu gece yarısı başlayacağı ve yarın saat 21.00'e kadar devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar görülebileceği, ulaşımda aksamaların olabileceği, ağaç ve direklerin devrilebileceğine işaret edilerek, lokal görülebilecek dolu ile hortum riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İZMİR (AA) - Aydın geneli, İzmir ve Manisa merkez ile bazı ilçeleri için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başlayacak gök gürültülü sağanağın, İzmir merkez ile Selçuk, Çeşme, Seferihisar, Menderes, Urla, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçeleri, Manisa merkez ile Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula ilçeleri ve Aydın genelinde geceden itibaren çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kısa süreli kuvvetli rüzgar da beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Öte yandan, Ege Denizi'nde bu akşamdan itibaren etkili olacak kuvvetli fırtınanın, salı günü öğleden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber