Hayatını kaybedenlerin hikayeleri

ANKARA'daki terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenlerin hikayeleri..

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Mart 2016 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayatını kaybedenlerin hikayeleri

Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi.

Ailesi ile birlikte Ankara'da yaşayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrerncisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu.

Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

ANKARA'da dün akşamki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan 23 yaşındaki Kerim Sağlam'ın üniversitede okuduğu Eskişehir'den ablasını ziyarete gittiği öğrenildi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine bu kente gitti.

Sincan İlçesi'nde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay'da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ailesinin saldırıdan sonra haber alamadığı Sağlam'ın olay yerinde yaşamını yitiridiği öğrenildi.

Abla Pınar Sağlam, sosyal medyadaki hesabından, 'Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım' diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı. Kerim Sağlam'ın cenazesinin bugün Turhal'a getirileceği, yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

Ankaradaki bombalı terör saldırısında MTA'da görevli Mehmet Alan da yaşamını yitirdi

Ailesinin İstanbul'da yaşayan Mehmet Alan'ın terör saldırısında ölümü ardından akrabalarının oturduğu Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi'nde bugün selası verildi. 4 kardeş oldukları belirlenen Mehmet Alan'ın babası Hacı Mustafa Alan'ın İstanbul'da halı dekorasyon ve tamir işleri yaptığı, ev kadını annesi Hatice Alan'ın ise kanser tedavisi gördüğü belirtildi. Alan'ın İstanbul'da defnedileceği ifade edildi.

Genç sporcu Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirdi

Ankara'daki terör saldırısında Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir'in yaşamını yitirdiği bildirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, saldırıda 18 yaşındaki Dorukhan'ın vefat ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"1998 doğumlu Özdemir, çalışkan, terbiyeli kişiliği ile çevresinde son derece sevilen bir sporcuydu. Dorukhan Yusuf Özdemir'in cenazesi yarın kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

Anayasa Mahkemesi çalışanı terör saldırısında ailesini kaybetti

Anayasa Mahkemesinde teknisyen olarak çalışan bir personelin, annesi, babası ve kız kardeşinin durakta bekledikleri sırada terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Mahkememiz personelinin de içinde bulunduğu yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu ve birliğimizi hedef alan bu alçak saldırıların amacına ulaşamayacağına olan inancımızı yineliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Yüksek Mahkeme'de teknisyen olarak görev yapan personelin aile üyeleri Bağdat, Muharrem ve Perihan Çermik'in cenazeleri bugün ikindi namazını müteakip Karşıyaka Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

16 yaşındaki liseli nakil beklerken terör saldırısında öldü

Terör saldırısında ölenler arasında, otobüsle Balgat'taki evine gitmeye çalışan lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar da yer aldı. Hikmet ve Gülcan Çakar çiftinin, oğulları Mehmet Emre ile birlikte kızları 18 yaşındaki Şeyma ve 22 yaşındaki Emine Çakar'ın da karaciğer hastası olmaları nedeniyle tedavi için 2010'da Kütahya'dan Ankara'ya taşındıkları öğrenildi. Emine Çakar'a annesi Gülcan Çakar'ın, Şeyma Çakar'a da amcası İlyas Çakar'ın karaciğerini verdiği belirtildi. İki kardeşin nakil ile yaşama tutunmalarından sonra önümüzdeki günlerde babasından yapılacak nakil ile hastalıktan kurtulmayı hayal eden Mehmet Emre Çakar, terör saldırısında yaşamını yitirdi.

'KARACİĞERİMİ VEREMEDEN ÖLDÜ'

Mehmet Emre Çakar'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu önünde otopsi işlemlerinin bitmesini beklerken büyük üzüntü yaşadı. Çakar'ın babası Hikmet, annesi Gülcan ve amcası İlyas Çakar, gözyaşlarına boğuldu. Hikmet Çakar, "O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu ama veremeden öldü. O kara toprakta yatarken ben nasıl evimde yatacağım? Bir vatanımıza sahip çıkamadık. Benim oğlumun ne suçu vardı? Tedavi için buraya geldik. Bütün hayatımızı bırakıp buralara geldik. İki kızım nakil oldu, oğlum da nakil olacaktı. Beni bu hale getirenler utansın. Şarapneller vücudunu patlatmış. Ben verecektim karaciğerimi ama olmadı. Nasıl dayanacağım buna. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın" dedi.

'OĞLUM ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU'

Oğlunun şehit olmak istediğini söyleyen Gülcan Çakar da "Yavrum şehit olmak istiyordu. Hep 'Rüyalarımda görüyorum' diyordu. Hiç böyle yakışmadı. 'Umrelere gideceğim' diyordu. İnşallah sebep olanların ciğeri yansın" diyerek gözyaşı döktü.

Yeğenlerinin üçünün de karaciğer hastası olduğunu belirten amca İlyas Çakar ise "Benim yeğenlerimden üçü de karaciğer hastası. Karaciğer nakli için geldik. Birine ben karaciğerimi verdim. İkisini kurtardık ama onu terörden kurtaramadık. Sırf hastalıklar yüzünden buraya taşınmak zorunda kaldık" dedi.

Ankara patlamasında ölen ODTÜ'lü Ozancan Akkuş'un baba evinde yas

Ankara Kızılay'da dün akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş'un Sarıgüllük Mahallelesi'ndeki baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu.

Nuri ve Senem Akkuş'un 3 çocuğundan biri olan Ozancan Akkuş'un bombalı saldırı öncesi arkadaşlarıyla bir kafede çay içtikten sonra bombanın patladığı bölgeye doğru gittiği öğrenildi. Saldırıda yaşamını yitiren Akkuş'un 10 Ekim 2015 günü 'Barış Mitingi' öncesi IŞİD tarafından yapılan terör saldırısında yakın arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz'ın da arkadaşı olduğu öğrenildi.

Nuri ve Senem Akkuş çiftinin oğulları Ozancan'ın cenazesini almak için Ankara'ya gittiği bildirildi. Ozancan'ın cenazesi, yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Terör 16 yaşındaki Destina Peri Parlak'ın hayatını çaldı

Başkent'teki terör saldırısı, annesi hamileyken yaşamını yitiren babasını tanımadan büyüyen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak'ın hayatını çaldı.

En büyük hayali iyi bir üniversiteye girmek olan 10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak, annesiyle yaşama tutunmaya çalışıyordu. Ankara'daki terör saldırısı, Peri ile hayatı paylaşan annesinin de yarınlarını kararttı.

Genç kızın Ayrancı Anadolu Lisesindeki fizik öğretmeni Ali Çiper, olaydan sonra her yerde Peri'yi aradıklarını ancak uzun süre kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Destina Peri Parlak annesi ile

Tek tek hastaneleri gezip yaralı listesine baktıklarını ancak gece yarısı Adli Tıp'tan aldıkları haberle yıkıldıklarını anlatan Çiper, yaşadıkları acıyı "Zor geçen saatler, gece yarısını vurduğunda bizim için daha da karardı. Peri'nin öldüğü haberini aldık" sözleriyle dile getirdi.

"Oğlumun sınıf arkadaşıydı"

Peri'nin babasının, annesi hamileyken hayatını kaybettiğini belirten Çiper, "Hayatta birbirlerinden başka kimseleri yoktu" dedi.

Çiper, "Peri çok çalışkandı, başarılı bir öğrenciydi. Her şeyden önce çok kibardı. Herkes tarafından çok seviliyordu. Biz öğretmenleri de kimseleri olmadığını biliyor ve yakından ilgileniyorduk. Milletçe başımız sağ olsun. Oğlumun sınıf arkadaşıydı. Peri'nin yerinde oğlum da olabilirdi. Allah, annesine, arkadaşlarına ve sevenlerine sabır versin" diye konuştu.

Peri'nin okul arkadaşı Erdem Çiper de "O, dünyanın en saf insanıydı. Adı gibi periydi. Çok başarılıydı ve bir sürü hayali vardı. Çok ama çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Berkay Baş, Polatlı'ta toprağa verildi.

Kızılay'daki terör saldırısı sonucu yaşamını yitirenler arasındaki üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berkay Baş'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından yakınların tarafından teslim alınarak Polatlı ilçesine getirildi.

Yakınları, Berkay Baş'ın patlamadan birkaç dakika önce ailesiyle telefonla görüştüğünü ve Kızılay'da olduğunu söylediği, ailenin patlamanın ardından çocuklarına ulaşamayınca Ankara'ya giderek hastaneleri dolaştığını ve çocuklarının cenazesini bulduğunu aktardı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu Bölge Müdürlüğünde çalışan Rasim ile Funda Baş çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Berkay Baş'ın ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü 1. sınıfında eğitim gördüğü öğrenildi.

Anne karnında terör kurbanı oldu

Doğacak olan bebeğine alışverişe çıkan Songül Bektaş ağır yaralandı, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti.

Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Polis memuru eşiyle birlikte 2,5 ay sonra doğacak olan bebekleri için alışverişe çıkan 42 yaşındaki Songül Bektaş, Güvenpark'ta bulunan banklara soluklanmak için oturdu.

Bombalı saldırının etkisiyle Songül Bektaş, savrularak yere yığıldı. Songül Bektaş'ın üzerine siper olan eşi patlamayı hafif yaralı olarak atlattı.Ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Songül Bektaş'ın 2 kere kalbi durmasına rağmen hayata tutundu. Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber