Şehit polis memuru İnaç son yolcuğuna uğurlandı

Nusaybin'de meydana gelen trafik kazasında şehit olan İnaç'ın cenazesi memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2016 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis memuru İnaç son yolcuğuna uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit düşen polis memuru Turgut İnaç, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'daki törenin ardından 31 yaşındaki İnaç'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Meydan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehidin babası Müslüm, annesi İslim ve eşi Serpil ile yakınları gözyaşı dökerek, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla getirildiği Aşağı Habip Mahallesi Camisi'nde polis tören mangasının omuzlarında katafalka konuldu.

Burada şehit eşinin fotoğrafına sarılan Serpil İnaç, "Bırakın yanına gideyim, göreyim" dedi. Şehit İnaç'ın kız kardeşi de "Ağabeyim ölmedi, o şehit oldu" ifadelerini kullandı. İnaç'ın 1 yaşındaki kızı Elif de yakınlarının kucağında tabutun yanına getirildi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Turgut İnaç, tekbirler ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde mahalledeki mezarlığa defnedildi.

Bu sırada şehidin erkek kardeşi de gözyaşları içerisinde "Daha kızına doyamadı, nasıl gider? İki gündür onu bekliyorum uzun süredir görememiştim. Eşyalarını getirin sarılmak, kokusunu duymak istiyorum son kez" diyerek ağladı.

Tören sırasında fenalık geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit İnaç'ın 4 yıldır Mardin'de bulunduğu ve bu yıl görev süresi dolmasına rağmen dilekçe vererek bölgede kalmak istediğini belirttiği öğrenildi.

Şehidin ayrıca yaklaşık bir yıl önce kirada oturan ailesi için borçlanarak ev aldığı belirtildi.

Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Kasım Gülpınar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ile mesai arkadaşları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin Emniyet Müdürlüğüne ait polis aracının önceki gece Nusaybin ilçesi girişindeki Emire Gözü Anadolu Lisesi yakınlarında zırhlı araçla çarpışması sonucu ağır yaralanan Turgut İnaç, ambulans uçakla sevk edildiği GATA'da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber