Kobani'den getirdiler Ankara'da patlattılar

Başkent Ankara'da 35 kişinin katledildiği bombalı saldırıda kullanılan 300 kilogram patlayıcının Kobani'den getirildiği ortaya çıktı. Alçak saldırıyı PKK'nın uzantısı TAK üstlendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Mart 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kobani'den getirdiler Ankara'da patlattılar

Tuğba Ceyhan

Ankara'da 35 masumun yaşamını yitirdiğıi bombalı saldırıda kullanılan 300 kilogram TNT-RDX türü patlayıcının PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan ve YPG'nin eğitim kamplarının yer aldığı Kobani'den Şanlıurfa'ya getirilerek, Vahit A. ve M.V.D. adlı teröristler tarafından toprağa gömüldüğü tespit edildi. Vahit A. daha sonra saldırıda kullanılan otomobille Ankara'ya giderek canlı bomba Seher Çağla Demir ile buluştu.

OTOBÜSLE GÖTÜRDÜ

M.V.D. ise 11 Mart'ta gömüldüğü yerden çıkardığı patlayıcıyı bavul içinde otobüsle Ankara'ya götürerek, Seher Çağla Demir ve Vahit A.'ya teslim eti. Üç teröristin Ankara Otogarı AŞTİ'deki bir kafede çay içtikleri kameralara yansıdı. M.V.D ve patlayıcıyı gömülü olduğu yerden çıkaran 2 kişi yakalandı. Seher Çağla Demir ve Vahit A'nın patlayıcıyı otomobile bir gün önce Kızılcahamam-Çamlıdere civarında yükledikleri ve düzeneği hazırladıkları üzerinde duruluyor.

KİMSESİZ SAYILACAK

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri tamamlanan Özgür Ünsal'ın cesedi ve Demir'in uzuvları hala teslim alınmadı. Yönetmeliğe göre, kimliği tespit edilmiş olmasına rağmen 3 gün içinde alınmayan cesetler, gömülmek üzere, belediyeye veya mülki idare amirliğine teslim ediliyor. Demir'in babası "Kızım bombacıysa cesedini istemiyorum" diyerek tepki göstermişti. Demir'in cesedi kimsesizler mezarlığına gömülecek. Özgür Ünsal'ın babası ise cesedi almak için Adli Tıp Kurumu'na başvurdu. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişi bugün adliyeye sevkedilecek. Vahit A'yı Şanlıurfa'dan Suriye'ye geçiren V.C isimli kişinin de Urfa'da gözaltına alındığı öğrenildi.

TAK ÜSTLENDİ

Alçak saldırıyı terör örgütü PKK'nın kolu TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendi. PKK'nın farklı isimlerle oluşturduğu uzantıları arasında yer alan TAK'ın, sivil halka yönelik eylemleri üstlenmesi dikkati çekiyor. Örgüt, 17 Şubat'ta yine Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis otobüslerine yönelik bombalı yüklü otomobille düzenlenen saldırıyı da üstlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber