İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS başvurularında fotoğraf hususu

Adayların KPSS başvurularında sıklıkla aklına takılan bir konu da fotoğraftır. Sınav günü herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için adayların bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mart 2016 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS başvurularında fotoğraf hususu

Kılavuzda ifade edilen "geçerli fotoğraf" nedir?

Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır. Geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

Geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylarne yapacaklardır?

Başvuru işlemlerini mutlaka bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Başvuru merkezinde web kamerayla çekilecek fotoğrafı elektronik ortama aktarılacaktır. Eğer ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı varsa fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenecektir.

Kılavuzda da belirtildiği üzere, web kamerayla çekilecek fotoğrafın, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmesi gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sınav günü adayı tanımada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır.

Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Başvuru merkezi görevlisi, adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı 2016-KPSS Aday Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecektir. Aday bu belgeyi özenle kontrol edecek, fotoğrafı uygun çekilmiş ve diğer bilgileri doğru olarak sisteme işlenmiş ise imzaladıktan sonra onaylaması için görevliye geri verecektir. Fotoğrafı uygun çekilmemiş ve/veya bilgiler sisteme doğru olarak işlenmemiş ise görevliden düzeltilmesi istenecektir.

Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.

Geçerli bir fotoğrafı bulunan fakat değiştirilmesini isteyen adaylarne yapacaklardır?

Adaylar başvuru merkezinde başvurularınıtamamladıktan sonra Genel Amaçlı Dilekçe örneği, fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı sureti, son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ve varsa fotoğrafını değiştirme talebinin nedenini belirten belge ile 17 Mart ve 5 Nisan 2016(En son 5 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM'nin evrakında olacak şekilde) tarihleri arasında ÖSYM'ye başvurabilirler.

Bu talep ÖSYM tarafından uygun görüldüğü takdirde fotoğraf değişikliği ÖSYM tarafından belirtilen tarihler arasında ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde gerçekleştirilecektir.

"Geçerli fotoğraf" başvuru süresi sonrasında KPSS'den bir ay önce geçerliliğini yitiriyor, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılır mı?

Hayır karşılaşılmaz. Yukarıda da değindiğimiz gibi adayın fotoğraf değiştirme talebi varsa belirtilen sürelerde ÖSYM'ye başvurabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber