13 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 KASIM 2006 PAZARTESİ GÜNDEMİ

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da saat 09.00'da İspanyol ve Türk işadamları ile kahvaltılı toplantıya, saat 10.15'te, İspanya Başbakanı Zapatero, BM Genel Sekreteri Annan, Yüksek Düzeyli Grup Eş Başkanları ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirilecek görüşmeye, saat 10.30'da Medeniyetler İttifakı toplantısına, saat 11.30'da Aile Fotoğrafı Çekimi'ne, saat 11.45'te kültürel etkinliğe, saat 12.30'da konukların onuruna vereceği öğle yemeğine, saat 14.00'te basın toplantısına, saat 14.45'te İran Eski Cumhurbaşkanı Hatemi ile görüşmeye, saat 15.30'da Arap Ligi Genel Sekreteri amr Moussa ile görüşmeye, saat 16.00'da tekne ile boğaz turuna ve saat 17.30'da 17. Dünya Muhasebe Kongresi'ne katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 09.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 10.30'da 17. Milli Eğitim Şurası açılış törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da Savunma Sanayi - KOBİ İşbirliği Konferansı'na katılacak.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Dakar'da İKÖ Enformasyon ve Kültür Daimi Komitesi 8. oturumuna katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Çin'de temaslarda bulunacak.

TBMM gündemi

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, saat 10.00'da TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katılımıyla, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Sayıştay Başkanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.

- Adalet Komisyonu'nda, saat 14.00'te Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Tasarısı ele alınacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, saat 10.00'da 2006 yılı üçünçü çeyrek değerlendirme toplantısı düzenleyecek.

- Savunma Sanayi, TOBB, SSM ve KOSGEB işbirliğiyle saat 09.30'da konferans düzenlenecek.

- Türk Dil Kurumu, saat 10.30'da Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'e onur belgesi verecek.

- TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclisi, saat 14.00'de İstanbul'da toplanacak.

- KESK Genel Başkanı Dr. İsmail H. Tombul, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Uluslararası Ankara Caz Festivali saat 20.00'de başlayacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, saat 10.30'da Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla açılış töreni düzenleyecek.

- Gazi Üniversitesi, saat 10.30'da Dünya Felsefe Günü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.

- Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, saat 19.00'da Yangın Su Havuzları Bağış Kampanyası sonuçlarının açıklanacağı akşam yemeği verecek.

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Gümrük Müsteşarlığı tarafından saat 14.00'te Çin ve Uzakdoğu mallarının haksız rekabeti ile ilgili panel düzenlenecek.

- Ödüllü Yönetmen Ayşe Emel Mesci'nin 'Kurban' adlı oyununun tanıtımı saat 14.00'te yapılacak.

- 13. KIBATEK (Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu) Edebiyat Sempozyumu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi'nde, saat 09.30'da başlayacak.

- Çukurova Genç İşadamaları Derneği (ÇUGİAD) ile Adana Life işbirliği ile düzenlencek olan "Adana BTC İle Geleceğini Konuşuyor" konulu toplantı öncesi bir basın açaklaması yapılacak.

- Kars Altın Kaz Film Festivali, düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

- Selçuk Üniversitesi Bilimsel Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen eğitim amaçlı, "Filistin" adlı film saat 12.00'de Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gösterime sunulacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türk Ticaret Kanunu Tasarısı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ünal Tekinalp'in "Türk Ticaret Kanunu Tasarısı Neler Getiriyor" konusunda kapsamlı bir değerlendirme yapacakları konferans, saat 14.30'da Swissotel Asuka Salonu'nda yapılacak.

- İSMEK, 10. kuruluş yıldönümü ve öğretmenler gününü 12.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştireceği büyük bir şölenle kutluyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılacağı kutlamalarda Işın Karaca ve Orhan Hakalmaz sahne alacak.

- TÜSİAD Başkanı Sayın Ömer Sabancı'nın konuk olarak katılacağı, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun (YÜF) sektör toplantısı, saat 12.00'de Divan Oteli'nde yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Başmüzakereci Babacan'ın Brüksel temasları

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve AB'nin genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, TSİ 10.30'da Türkiye'nin AB üyelik sürecini ele alacak.

AB dışişleri bakanları Türkiye'yi görüşecek

- AB dışişleri bakanları TSİ 11.00'de başlayacak görüşmelerde Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini müzakere edecek. Toplantıda, ayrıca Rusya, Afganistan ve Kosova'daki gelişmeler ele alınacak.

Olmert, Bush'la bir araya geliyor

- Dün ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşen İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün Başkan George W. Bush ile bir araya gelecek. Görüşmede, İran'ın nükleer programının ele alınması bekleniyor.

Güney Osetya'da referandum

- Güney Osetya'da dün Gürcistan'dan bağımsızlık amacıyla düzenlenen referandumun sonuçları ilerleyen saatlerde açıklanacak.

Danimarkalı gazetecilerin davası başlıyor

- Danimarka'da Irak savaşı konusunda eski bir savunma bakanlığı yetkilisi tarafından verilen gizli bilgileri yayınlamakla suçlanan Berlingske Tidende gazetesinin iki çalışanı ve editörünün yargılanmasına bugün başlanıyor.

Scheffer, Macaristan'ı ziyaret ediyor

- NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de TSİ 13.00'de Başbakan Ferenc Gyurcsany ile bir araya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Futbol Takımı, 15 Kasım Çarşamba günü deplasmanda İtalya ile oynayacağı özel maç için saat 11.30'da bu ülkeye gidecek. Milli Takım, aynı gün saat 18.30'da Stadio Comunale di Alzano Lombardo'da basına açık bir antrenman yapacak.

- Türk Telekom Lig A'da 13. hafta, Eskişehirspor ile Kocaelispor arasında Eskişehir'de, saat 20.00'de oynanacak karşılaşmayla tamamlanacak.

- Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe, öğleden sonra yapacağı antrenmanla derbi maçın hazırlıklarına başlayacak.

- Galatasaray Kulübü ile Samsung Electronics arasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 11.30'da bir sponsorluk anlaşması imzalanacak.

- 15 Kasım Çarşamba günü Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda Danimarka ile karşılaşacak Ümit Milli Futbol Takımı, saat 10.30 ve 17.00'de İstanbulspor Tesisleri'nde iki antrenman yapacak.

İHA


13 Kasım 2006 - Pazartesi Gündemi

1- Medeniyetler İttifakı Projesi Yüksek Düzeyli Grup IV.Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, BM GenelSekreteri Kofi Annan'ın katılımıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Toplantının ardından aile fotoğrafı çekilecek ve kültürel etkinlik izlenecek.

- Toplantı öncesi, Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı Zapatero, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin düzenlediği ve iki ülke iş adamlarının hazır bulunacağı kahvaltılı çalışma toplantısına katılacaklar.

- Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero, BM Genel Sekreteri Annan, Yüksek Düzeyli Grup Eş Başkanları, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İspanyol Barış Vakfı Başkanı ve UNESCO'nun eski Başkanı Federico Mayor'un katılımıyla gerçekleştirilecek görüşmeye de katılacak.

- Başbakan Erdoğan, konuklar onuruna vereceği öğle yemeğinin ardından, basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Moussa ile ayrı ayrı görüşecek.

- Başbakan Erdoğan, tekne ile gerçekleştirilecek Boğaz turunun ardından 17. Dünya Muhasebe Kongresinekatılacak.

2- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel'deAlman Marshall Fonunun düzenlediği, "Türkiye'yi kaybediyor muyuz?" konulu panele ve Paris'te Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'nın "Sosyal Uyum, Büyümenin Koşulu" konferansına konuşmacı olarak katılacak.

3- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Dakar'da düzenlenen İKÖ Enformasyon ve Kültür Daimi Komitesi 8. oturumuna katılacak.

4- 17. Milli Eğitim Şurası Toplanıyor...

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şura üyeleriylebirlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Çelik, daha sonra 5 gün sürecek şuranın açılışını yapacak.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Çin Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Halk Hükümeti Başkan Yardımcısı Kurexi Maihesuti ile İstanbul'da bir araya gelecek.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da düzenlenen Savunma Sanayi-KOBİ İşbirliği Konferansı'na katılacak.

7- TBMM'den...

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı,TBMM ve Sayıştay Başkanlığının bütçeleri görüşülecek.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç da görüşmelere katılacak.

- Adalet Komisyonunda, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Tasarısı ele alınacak.

8- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "İstanbul-Trakya ve Marmara 7. Bölge Toplantısı"na katılacak.

9- AA'nın da üyesi olduğu Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği 28. İcra Kurulu toplantısı Tahran'da yapılacak.

10- Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar,Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, 17 Kasım 2006 tarihinde sona erecek 6 yıllık görev süresini değerlendirecek.

11- Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, bankanın bu yılın 9 aylık dönemindeki performansını değerlendirecek.

12- Kongre... Seminer... Toplantı... Panel...

- İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu, ABKültür Bakanlarından oluşan Bakanlar Konseyi'nin,İstanbul'la ilgili kararına ilişkin basın toplantısıdüzenleyecek.

- 17. Dünya Muhasebe Kongresi, "Dünya Genelinde Ekonomik Büyüme ve İstikrarın Sağlanması İçin Muhasebe Mesleği" ana temasıyla, İstanbul'da başlayacak.

- Trabzon'da düzenlenecek "Gemi İnşa Sanayinin Ulusal ve Bölgesel Ekonomiye Katkısı" konulu panele, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Naiboğlu, konuşmacı olarak katılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsünde binalarının depreme dayanıklıhale getirilmesinin tartışılacağı seminere katılacak.

- Ankara Ticaret Odası, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Gümrük Müsteşarlığı işbirliği ile "Çin ve Uzakdoğu Mallarının Haksız Rekabeti, Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu panel, Ankara'da yapılacak.

- Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçe tabela konusunda aldığı karar nedeniyle Ankara Ticaret Odası (ATO) ve ATO Başkanı Sinan Aygün'e onur belgesi verecek.

- Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Petr Vladimirovic Stengny ve Ticaret Ataşesi Vladimir Fitin, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üyeleriyle Rusya'nın dış ticaretine ilişkin toplantı yapacak.

- Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eckart Cuntz,Gaziantep Sanayi Odasını ziyaret edecek ve daha sonra basın toplantısı düzenleyecek.

13- Dünya Türk iş adamları, İstanbul'da buluşacak...

- Önde gelen 1500 Türk iş adamı, "Dünya Türk iş adamları6. Kurultayı"nda bir araya gelecek.

- Türk Dış Ticaret Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen:

- "Yurt dışındaki Türk iş adamları, Türkiye için kalkınma motoru olabilir."

- "Avrupa'daki Türk iş adamlarının, 2010'da 100 milyar avro ciroya ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu önemli bir kaynak ve Türkiye'nin bundan yararlanması gerekiyor."

14- EXPO için İzmir-Milano çekişmesi...

- EXPO İcra Komitesi Başkanı Ekrem Demirtaş:

- "Milano'nun, düz bir bakışla şansının daha fazla olduğu söylenebilir ama İzmir daha ilgi çekici bir kent."

- "İzmir içinde yer seçimini Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül yapacak."

15- GAP'A yabancı yatırımcı çekilecek...

- Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "GAP'ta yatırım atılımı yapın" isteği üzerine harekete geçen Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), aralarında TÜSİAD ve MÜSİAD'ın bulunduğu kuruluşlarla birlikte master planı hazırlayacak.

- Yurt dışında Roadshow'a da çıkılacak.

- YASED Başkanı Şaban Erdikler:

- "GAP'a yılda 5-6 milyar dolar yabancı sermaye gelebilir."

16- Kök hücre kelliğe de çare olacak...

- Kanada Ottowa Hastanesi'nde çalışan Türk bilim adamı Prof. Dr. Kürşad Türkmen, diyabet yaraları ve derin yanıkları tedavi için çalışıyor.

- Embriyonik kök hücreyle ürettiği yeni deri hücrelerini farelerde deneyen ve başarı elde eden Türkmen, aynı yöntemle saçlı deri üretmeyi de başardı.

17- İzmir'deki tehlikeli atıkların durumu...

- DEÜ Çevre Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Aysen Müezzinoğlu:

- "İzmir'deki fabrikaların tehlikeli atıklarının nereye atıldığı belli değil"

- "İzmir'de tehlikeli atıkların depolanması için acilen bir yer tespiti yapılması ve tesis kurulması lazım"

- "İzmir tehlike altında. Kısa sürede tehlikeli atık envanteri çıkarılmalı"

18- Türk Telekom Lig A'da 13. haftanın son maçı Eskişehir'de Eskişehirspor ile Kocaelispor arasında yapılacak.

19- (A) Milli Futbol Takımı, İtalya ile yapacağı özel karşılaşma için bu ülkeye gidecek.

20- Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde TAU Ceramica ile yapacağı maç için İspanya'ya gidecek.

21- Samsung Electronics ile Galatasaray Futbol Takımı arasında Florya Metin Oktey Tesisleri'nde sponsorluk anlaşması imzalanacak.

22- Fatih Terim, Milli Takım tarihine geçiyor...

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, çarşamba günkü İtalya maçıyla birlikte (A) Milli Futbol Takımı'nın başında 54. kez sahaya çıkarak, Coşkun Özarı'ya ait 20 yıllık rekora ortak olacak.

- Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları 53 maçta 27 galibiyet, 14 beraberlik, 12 yenilgi alırken, toplam 79 gol atıp, kalesinde 58 gol gördü.

- Fatih Terim, 83 yıllık milli takım tarihinde görev yapan 41 teknik adam arasında, ay-yıldızlı ekibin başında en çok galibiyet gören isim durumunda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber