Türk Sağlık-Sen: Her ile öğretmenevi gibi bir sağlıkevi kurulsun

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK SAĞLIK-SEN'DEN "HER İLE SAĞLIK EVİ YAPILSIN" ÖNERİSİ

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına konaklama imkanı sağlanması için her ilde bir sağlık evi açılmasını istedi. Sendika bu yönde kampanya başlatılması kararı aldı.

Türk Sağlık-Sen tarafından Antalya'da düzenlenen şube başkanları ve yönetim kurulları istişare toplantısı tamamlandı. Toplantı bitiminde hazırlanan sonuç bildirisinde sağlık ve sosyal hizmet kolunda bulunan kurum ve kuruluşlarda görev yapan personellerin sosyal ihtiyaçlarından biri olan konaklama imkanının sağlanması amacıyla her ilde sağlık evi açılması yönünde kampanya başlatılması kararı alındı. Sendika bu isteğini en kısa zamanda Sağlık Bakanlığı'na ileterek öğretmen evleri gibi sağlık evlerinin de hayata geçmesini isteyecek. Hazırlanan bildiriyle Fransız mallarının kullanımını protesto edilerek yerli malı kullanımının özendirilmesi, eşit işe eşit ücret prensibinin maaş ve her türlü ek ödemelerde ivedilikle hayata geçirilmesi, sağlıkçılar için haftalık 45 saat olan mesai saatinin diğer memurların mesaisi olan 40 saate indirilmesi, sağlık hizmetlerinin piyasaya açılmasının ve devletin sağlık hizmetleri sunumundan el çektirilmesinin önüne geçilmesi, kamu hizmetinin kamu çalışanı eliyle yürütülmesi ve parçalı bir yapıya sahip olan sağlık çalışanları arasında statü birliğinin sağlanarak tüm personele kadro verilmesi yönünde mücadele edilmesine karar verildi.

Sonuç bildirisinde ayrıca Papa'nın Türkiye'ye gelmemesinin gerektiği vurgulanarak, gelirse protesto edileceği belirtildi. Sonuç bildirgesiyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, istişare toplantısında hizmet kolları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ve önümüzdeki dönemle ilgili olarak stratejilerini belirlediklerini söyledi. Kahveci, "Toplantıda belirlenen taleplerimizden biride sağlık evlerinin yapılmasının gerekliliği 300 bini aşan sağlık çalışanları görevlendirme, kurs ve benzeri sebeplerle çalıştıkları illerin dışına çok çıkıyorlar. Gidilen yerlerde konaklama sorunu yaşamaktalar. Biz sağlıkçıların rahat bir şekilde konaklayacakları, bütçelerine uygun sağlık evleri açılmasını istiyoruz tıpkı öğretmen evleri gibi. Sağlık çalışanlarının statü farklılığından, döner sermaye ile yaşanan sıkıntılara kadar çözüm istedik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber