Davutoğlu: Geri dönmeyiz

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 506 fezlekeyle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kararlılık mesajı vererek, "İstemezlerse, çıktığımız yoldan geri dönmeyiz. Meclis'e getiririz, herkesin tavrı ortaya çıkar" dedi.

Haber Giriş : 20 Mart 2016 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Geri dönmeyiz

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın haberine göre Başbakan Davutoğlu, mültecilerle ilgili AB ile görüşme sonrası dönüşte uçakta özetle şu açıklamalarda bulundu:

MECLİS YARGIYA İZİN VERİYOR

"Geçen hafta tüm partili hukukçuları çağırdım. Saatlerce dinledim, nedir ne yapılabilir, doğru olan ne? Vekillerle de toplandım. Devlet kurumları ile istişare ettim. Terörle mücadelenin meşruiyet zeminini kaybetmeden netice alacak şekilde sürmesi mağduriyet ve psikolojik ortamla halkın tahrik edilmemesi. Ne halk tahrik olmalı, ne de batıda şehitler noktasında oluşan psikolojik durumu gözardı eden, terörist tavır karşısında sessiz kalınmalı. Biz bunu yaparken partiler bizi sıkıştırmaya çalıştı. CHP dokunulmazlığın tümü kalksın dediğinde kahramanlık edasıyla, HDP vekilleriyle tahrik ederek gerilim yaşansın, mağdur olalım diye tahriklere devam etti. MHP daha tutarlı bir tavır sergiledi. Tüm bu dengelime bakılınca, bütün bu oyunu değiştirecek, bozacak hamle gerekiyordu, bu da eldeki tüm fezlekelerin aynı anda dokunulmazlıklarının kaldırılması.

Halk şöyle sanıyor, alıp kuşağından tutulup Meclis dışına atılacak gibi. Sanki bunların bazıları, bizim elimizde sanki kudret var alıp çıkarıyoruz gibi... Biz kimseyi siyasetin dışına itmiyoruz. Sen suç işlemişsin, Meclis buna yargıya seni yargılama izni veriyor. Bıraksak birkaç vekil için bile fezlekeleri tek tek okutmaya kalksak, başka iş yapmamız lazım. Üstelik bunlar olurken ortaya çıkabilecek direniş görüntüleri var. İnşallah tek adımda yaparız. İstemezlerse, çıktığımız yoldan geri dönmeyiz, Meclis'e getiririz, herkesin tavrı ortaya çıkar. Takke düştü kel göründü, ucuz kahramanlık maskesi düşer, kimin ne yapacağı görülür. Dokunulmazlık tamamen kalkarsa, çıkabilecek sonuçları iyi düşünmek lazım.

FENERBAHÇE HAKEME YENİLDİ

(Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesi) Gündeme gelmedi . Benim nadiren vaktim oluyor. Uçakta yoğun gündemden sonra arka odaya geçtim. Maç izlemek istiyorum dedim. İlk yarı iyi idi. Neşeli bitti. İkinci yarı felaketti. Fenerbahçe hakeme yenildi."

HEDEF BÜTÜN İNSANLIK

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, İstanbul Taksim'deki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Olayın en kısa sürede aydınlatılacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu, yayınladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

"İstanbul İstiklal Caddesi'nde aralarında ülkemizi ziyaret etmekte olan çeşitli ülke vatandaşlarının da bulunduğu sivillere yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan 'insan'ı hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum. Bu acı olay sebebiyle milletçe hepimiz derin bir acı içindeyiz. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

BİRLİK OLARAK AŞACAĞIZ

Terör odakları bu saldırıyla birlikte menfur cinayetlerine yenilerini eklemiştir. Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki, terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Dünyanın dört bir tarafından gelen mesajlar bu acının dünyanın her yanındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün bütün dünyada görülmeye başlandığını ispat ediyor. Bu saldırının kurbanları arasında birçok ülke vatandaşları var. Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını, kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, bu tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha göstermiştir.

Her türlü terör odağıyla mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi açıkça ifade etmek isterim. Hiçbir terör odağı böyle canice saldırılarla amacına ulaşamayacak. Ülke olarak bu zor zamanları birbirimize kenetlenerek, birlik olarak aşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber