Bakan Şahin'den Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunlarına yönelik açıklama

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Şurası'ndan milli sporculara müjde

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Türkiye'yi başarıya temsil etmiş sporcularımızın beden eğitimi ve spor yüksek okullarından mezun olduklarında, sınavsız öğretmen olarak atanması konusunda yönetmelik değişikliğini imzaya açıyoruz'' dedi.

-''SPORCULARIN SINAVSIZ ÖĞRETMEN OLARAK ATANMASI''-

Beden eğitimi ve spor yüksek okullarından son dört yılda mezun olan gençlerden 2 bin 600'ünün Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde istihdam edildiğini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu yeterli değil. Okullarımızdaki beden eğitimi ders sayısını artırmaya ihtiyacımız var. Niye söylüyorum bunu? Duydum ki, bu sayı azaltılacakmış, Sayın Bakanım. Okullarımızdaki beden eğitimi ders sayısının azaltılacak. Mevcuda bile razı değiliz, bu sayı artırılmalıdır.

Türkiye'yi olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarıya temsil etmiş sporcularımızın Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarından mezun olduklarında, sınavsız öğretmen olarak atanması, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde de spor uzmanı olarak değerlendirilmesi konusunda yönetmelik değişikliğini imzaya açıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerini alıyoruz. Öğretmen atamalarında beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunu gençlerimize bundan sonra daha fazla önem verilmesi hususunun da Şuranın görüşülecek konuları arasına alınmasından büyük bahtiyarlık duyacağım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber