Görevlendirilen memura, bölge tazminatı ödenir mi?

Bölge tazminatının ödenmesinde kadro yerimi, görev yeri mi esas alınır?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mart 2016 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevlendirilen memura, bölge tazminatı ödenir mi?

SORU: Sağlık Bakanlığı personeliyim. Gökçeada'da teknik hizmetler sınıfında Teknisyen olarak görev yapmaktayım. Bilindiği üzere Gökçeada kalkınmada öncelikli ikinci bölge ve burada görev yapan sağlık hizmetleri ve teknik hizmetler sınıfındaki personele ödenen ek tazminat adı altında bir ödenek var. Biz bunu memurlar net sayesinde öğrendik. Kurumumuza üç Teknisyen olarak dilekçe yazdık. Diğer iki arkadaşım bu ödeneği almaya başladı fakat ben alamıyorum. Sebebini sorduğumda ise benim kadro görev yerim Çanakkale FİİLİ görev yerim gökçeada olduğu için alamadığım söylendi... Doğru mudur bu gerekçe?

CEVAP: Memurların bölge tazminatı dediği ancak kanun ve kararnameye göre ek özel hizmet tazminatı olan bu ödeme, IV saylı cetvelde gösterilen yerlere atanan teknik ve sağlık hizmetleri sınıfına tabi personele ödenmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Zam ve Tazminatlar" başlıklı 152 inci maddesinin II-A-Özel Hizmet Tazminatı kısmının (b) bendinde;... "Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden; kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece uzman tabipler için 90, diğerleri için 75 puana kadar, diğer yörelerden Bakanlar Kurulunca belirlenecek köy ve diğer yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara ise 15 puana kadar ilave ödeme yapılabilir." hükmü yer almaktadır.

Ayrıca; 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın "Bölgelere göre verilecek ek özel hizmet tazminatı" başlıklı 7 inci maddesinde;
"Teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan ve ekli IV sayılı Cetvelde gösterilen yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara, bu yerlerde fiilen çalıştıkları sürece, ekli II sayılı Cetvelin (E) ve (F) bölümlerinde bölgeler itibarıyla belirlenen özel hizmet tazminatı oranları ek olarak ödenir ve bu ek tazminatın ödenmesinde aşağıdaki esaslar uygulanır.
...
ç) Asli görev yerleri IV sayılı Cetvel kapsamı dışında bulunanlardan, bu Cetvel kapsamındaki yerleşim birimlerine vekaleten atananlara veya geçici olarak görevlendirilenlere, bu görevlerinden dolayı anılan Cetvelde yer alan bölgeler için öngörülen ek özel hizmet tazminatı ödenmez."
düzenlemesi yer almaktadır.

Yukarıda yer alan mevzuat düzenlemelerine göre, bölge tazminatı olarak ödenen ek tazminat oranını alınması için IV sayılı Cetvelde yer alan yörelerde asli görevli olarak çalışmanız gerekmektedir. Bu nedenle, asli görev yeriniz Çanakkale Merkez olarak görünüyor ve geçici olarak Gökçeada ilçesinde iseniz anılan düzenleme nedeniyle ek tazminat olarak yapılan ödemeden faydalanamazsınız. Bu kapsamda durumunuzu tekrar gözden geçirebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber