İnternette bile tasarruf yaptı!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu'nda görüşülerek ibra dilen Cumhurbaşkanlığı'nın 2005 yılı bütçe kesin hesabına göre, Köşk'te, özel telefon görüşmeleri personele ödettirildi; 'çok gerekli olanlar dışında' internet bağlantısından kaçınıldı. Çankaya Köşkü'nde hizmet alımları için konulan 600 bin YTL'lik ödeneğin ise sadece yüzde 33'ü kullanıldı. Cumhurbaşakanı Ahmet Necdet Sezer'in yaptırdığı tasarruflar ve kullandırdığı ödenek miktarları şöyle:

BAHÇE SULAMASINDA TASARRUF: Tüketime yönelik mal ve hizmet alımları için konulan 4 milyon 920 bin YTL'lik ödeneğin yüzde 67.5 kullanıldı. Bu kalemdeki yüzde 32.45'lik tasarruf, bahçe sulamasında yapılan su tasarrufu, taşıt kullanımında uygulanan havuz sistemi ve görev birleştirme yöntemi, elektrik, doğalgaz kullanımlarında tasarruf ilkesine özel gösterilmesi ile sağlandı.

TEMSİL VE TANITMADA TASARRUF: Temsil ve tanıtma giderlerini karşılamak için verilen 600 bin YTL'lik ödeneğin sadece yüzde 40.8'i kullanıldı.

BAKIM VE ONARIMDA TASARRUF: Bakım ve onarım giderlerini karşılamak için konulan 930 bin YTL'lik ödeneğin yüzde 49.05'i kullanıldı. Köşk'e zorunlu olmadıkça makine, teçhizat, araç ve gereç alınmazken, bakım ve onarımlar, Köşk'ün iş ocaklarında yaptırıldı.

GÖREV GİDERLERİNDE TASARRUF: Bu harcama kalemine görev giderlerini karşılamak için konulan 130 bin YTL'lik ödeneğin de sadece yüzde 50.3'ü kullanıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber