Taşerona kadro hak değil adalet değil

4 milyon yakın aday KPSS'ye girerek işgüvenceli bir Devlet kadrosuna atanmaya çalışırken, hiç bir objektif sınava tabi olmadan alınan taşeron personele kadro verilmesi hak değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Mart 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu ülkede 4 milyona yakın aday, KPSS'ye girerek, Devlet kadrolarına atanmak istemektedir. Bunun için aylarca ders çalışmaktadır. Bu sınava yıllarca giren adaylar bulunmaktadır.

Devlet ise bu kadar büyük bir talep nedeniyle, hem memurluğa hem de işçi kadrolarına atanmayı belirli kıstaslara bağlamıştır. Örneğin ÖSYM aracılığıyla, merkezi yerleştirme yapılmaktadır. Merkezi yerleştirmenin olmadığı durumlarda, açılan kadronun 3 veya 4 katına giren en yüksek KPSS puanına sahip adayları mülakata almaktadır. Gümrük Bakanlığı alımı, işçi alımı bu şekildedir.

Ancak taşerona kadro uygulamasıyla Devlet kendi belirlediği kuralları bir kenara bırakmaktadır.

Bir taraftan işçi veya memur kadrolarına KPSS ile atanmayı bekleyen milyonlar varken diğer taraftan hiçbir kıstasa tabi olmadan alınan taşeron personele işçi kadrosu verilmektedir.

Sayın Davutoğlu, bir çırpıda 600 bin taşerona işçi kadrosu verirken, kadro verilmeyen KPSS adaylarını düşünmelidir.

Sitemizi takip eden taşeron personel çok tepki gösterecek olsa da, şu gerçeği ifade etmek gerekmektedir.

Taşeron personele kadro verilmesi hak değildir, adalete uygun değildir.

İŞTE BAZI ÜYELERİMİZİN TEPKİLERİ

inal ataman
Asıl işlerde çalışan taşeron işçilere kadro açıklanmıştı ama yardımcı işlerde çalışanlar da kamuya alınacak. 700.000 kişi nerde, son atamada 6.000 kişi nerde. 120 kat var arada ve KPSS bitti. Gelecek 20 yılda bile KPSS ile bu kadar personel alınmaz.

adalet0568
bence de kpss ye çalışan enayi, diğerleri de kul hakkı yiyen

mavison54
10 yıldır KPSS de atama bekleyen biri olarak zerre kadar dahi olsa hangi idarecide hakkım var ise helal etmiyor. 2014 KPSS Türkiye 5100. yüm ve 3 atama geçti atanamadım. Son atamada da atanacağım meçhul. Ne bölümümde ne 4001 de. Şİmdi tutup binlerce taşeron kadroya alınacak. KPSS hazırlanan milyonlarca insanın suçu günahı ne?

diyalektiko
93 puanla ancak şoförlüğe atanmıştım. 2 yıl 112 de ambulans şoförlüğü yaptığı, bu arada aynı zamanda örgün olarak 4 yıllık üniversite okuyordum. sonra makam şoförlüğü yaptım, kapı açtım, kapılarda bekledim aynı zamanda yüksek lisans yapıyordum. görevde yükselme sınavıyla v.h.k.i kadrosuna atandım yeni yeni dört yıl sonunda, yüksek lisans mezunuyum şimdide doktorayı düşünüyorum. öbür yandan torpille işe girip ama bir kez dahi olsun kpss'ye girmeyen kişiler kadroya alındı. hepinize bol adaletli günler diliyorum.

posst
Güzel ülkemin haline geldiği noktaya bak sen oku iki üni bitir kpss ye sınava gir üstüne üstlük dil sınavına çalış uğraş dur birileri torpille girsin veya girmesin bedava kadroyu alsın peki diğer kpss ye hazırlanan adamların suçu ne 90 la atanamıyolar yaa bu ülkede tas gitmiş mezhep karışmış liyakat adalet hakgetire tüm kurumlarda ayaklar altında yetiş ya Muhammed koptu kıyamet durumları yanii

San Mai
Ey Allahım nasıl bir ülkede yaşıyoruz yarabbim ! Memur olmak için geceni gündüzüne kat ders çalış yüksek puan al ama senin dışında herkese kadro verilsin! Memur olmak için KPSS ye girmek gereken bir ülkede KPSS den yüksek puan alıp kadro bekleyen 85 üstü insanlar boş gezerken KPSS nedir bilmeyen insanlar bedavadan memur olsunlar!!! Emeği geçen herkese hakkım haram olsun benim kadromu çalıp çalışacak olanlara da !

yusufadem
üç üniversite bitirdim. kpss ile atmandım; 40 yaşımda memur oldum. şu an 45 yaşımdayım. yaş sınırını kaldırıp bu fırsatı bize sunanlara teşekkurü bir borç biliyorum. ancak atanamayan onca üniversite mezunu varken, insanları torpil peşinde koşmaya itecek bu bedava kadrolaşmaya da karşıyım. emeğe saygınız varsa gerekli güvenlik tedbirlerini alır; sınavları yapar ve ihtiyaç olan insanları adilane bir şekilde alırsınız. aksi takdirde kimse okuyacağım diye uğraşmasın. girsin bir partiye. bir iki yıl ne derlerse yapsın; sonra da bir yerde göreve başlayıp, ilk seçimlerde de kadrosunu alsın...

musti0003
Bence Sayın Başbakanımızın konuşmasında ki en dikkat çeken yer 'İnşallah' kelimesi, çok anlam ifade ediyor. Yıllarca kpss ye çalışan milyonlarca kişinin kul hakkının yanına çok yakışacak.

farrukk
Bİri 24-25 yaşına kadar üniversite kapılarında sürünsün, üstüne 1-2 yıl kpssye çalışsın, ardından eşşek gibi kurum sınavlarına hazırlan, sınav kazanınca da 3 kuruş etmeyen adamların karşısında 5 takla at, diğeri 18 yaşını doldurunca torpilini bulup memleketinde işe başlasın düzenini kursun, sonrada bedavadan kadroda gelsin, ne güzel adalet...

İMD-1
değerli ve sayın memurlar.net umarım hakkı yenen kpss sınavlarına hazırlanan hayatı adeta mahvolup elinden kayan adayların işsiz üniversite mezunlarının feryadı figan durumlarını yorumlarını da ayrı bir haber haber olarak umarım manşete taşırsın taşerona kadro haksızlıktır emeğin alınterinin yılların okumanın gaspıdır yazıktır günahtır inşallah yapanın yanına kar kalmaz. Düşünebiliyormusunuz kpssye 2 ay kalmışken şimdi nasıl motive sağlanacak 1 milyon adamın kadroya alındığı ve şişen bir kamu rejiminde puanlar 88'in altına görmeyecek hiç bir branşta oda sınırlı sayıda olacak. Ama işte kurban olduğum Allahım bunları görüyor biliyor....Onun adaleti elbet tecelli edecek.

Tüm taşeron personeline kadro verilecek Maliye Bakanı Ağbal, taşerona kadro düzenlemesinin detaylarını açıkladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber